Hlavní obsah

Karlovarští myslí po skvělé sezóně na střed extraligové tabulky

KARLOVY VARY

Nelehký úkol navázat na nejlepší sezónu v historii klubu čeká hokejisty Karlových Varů. Energie letos zakončila svou premiérovou účast v play-off postupem do finále, v novém ročníku si vedení Západočechů jako základní cíl stanovilo pohybovat se ve středu tabulky a opět postoupit do vyřazovacích bojů.

Článek

"Jsme si ale vědomi, že konkurence nespí. Nechceme ale říkat, že chceme být do šestého místa, to by bylo velkohubé. Budu rád, když budeme ve středu tabulky. Pokud skončíme do osmého místa, budu spokojen," řekl generální manažer klubu Miroslav Vaněk na čtvrteční tiskové konferenci. "Jsem si jistý, že stejný cíl má v extralize třináct týmů. Možná i čtrnáct s Mladou Boleslaví," podotkl.

Vedení klubu i nový trenér Josef Paleček si dobře uvědomují, že po vydařené sezóně může přijít útlum. "Víme, že po velké slávě často přichází kocovina. Budeme se snažit, aby se to u nás nestalo, abychom neustoupili ze slávy," uvedl Paleček, který mužstvo převzal po mistrovství světa po Zdeňku Venerovi. Jeho asistentem bude Mikuláš Antonik, jenž v minulé sezóně dovedl juniory k triumfu v extralize.

Poslední ročník na starém stadiónu

Západočechy čeká poslední sezóna na stařičkém zimním stadiónu, který původně sloužil jako provizorní ledová plocha. Momentálně se staví nová KV Arena, jež by měla být dokončena příští rok na jaře. "Na našem stávajícím zimáčku hrajeme už 33 let a je nejvyšší čas změnit prostředí. Momentálně vše nasvědčuje tomu, že další sezóna už bude v novém," uvedl Vaněk.

Klub se podle něj rozhodl, že se nebude do nového prostředí stěhovat v průběhu ročníku, i když by to teoreticky šlo. "I kdyby byla sezóna stejně úspěšná jako letos, na sto procent odehrajeme celou tady," řekl.

Do své dvanácté sezóny v extralize vstoupí Energie prakticky s nezměněným kádrem oproti minulému ročníku. Klub opustili pouze útočníci Milan Kraft a Vojtěch Polák, novou tváří je obránce Kamil Černý. Z úspěšné juniorky povýšil útočník Rastislav Dej. "Hodně důležité bude, aby se klíčoví hráči nezranili a vyrovnali se i s únavou. Někteří budou zřejmě hrát i v reprezentaci," podotkl Vaněk.

Karlovy Vary zatím v přípravě odehrály deset zápasů, z toho šestkrát zvítězily. V pátek je čeká generálka na ledě Plzně. "S některými zápasy jsem spokojený, s jinými ne. Ukázalo se, že je na řadě věcí třeba pracovat a zlepšovat, o což jsme se poté v tréninku snažili," řekl Paleček.

Zkrácená příprava začala později

Podle něj se mužstvo dobře vyrovnalo i se zkrácenou přípravou, která začala později kvůli účasti ve finále extraligy. "Museli jsme začít později, ale myslím si, že jsme vše poté dohnali. Na led jsme šli stejně jako ostatní a natrénováno máme dostatečně," uvedl bývalý reprezentační kouč.

Úspěšná předchozí sezóna se odrazila i v zájmu o vstupenky, kterých bylo v předprodeji prodáno více než dva tisíce. "Podařilo se nám také získat asi patnáct šestnáct nových partnerů, přičemž skončili jen dva," pochvaloval si Vaněk. V minulé sezoně měl klub rozpočet 96 miliónů korun, pro nadcházející sezónu počítá s částkou mezi 90 a 92 milióny.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články