Hlavní obsah

Karlovy Vary čeká jednání se zástupci KHL, hlavně o penězích

KARLOVY VARY

V nejbližších dnech čekají zástupce extraligových Karlových Varů oficiální jednání v Moskvě s představiteli Kontinentální hokejové ligy. Hovořit se bude o tom, zda je možné, aby se Energie v budoucnosti v nové expandující soutěži objevila. Půjde zatím o seznamovací schůzku, po které by mělo být jasnější, zda český tým může na start v lize reálně pomýšlet. Záležet prý bude hlavně na ekonomických podmínkách.

Článek

"Jedeme si tam vyslechnout, co by se od nás chtělo, kdybychom do soutěže vstoupili. Kolik bychom museli například investovat do hráčů, kolik bychom museli do celé soutěže sehnat financí. Od toho se bude odvíjet vše další," řekl generální manažer klubu Miroslav Vaněk na tiskové konferenci v Karlových Varech.

Původně se schůzka měla uskutečnit už o prázdninách, ale vzhledem k práci na startu soutěže a olympijským hrám v Pekingu byla odložena. "Teď jsme ale dostali mail, že se sejdeme v nejbližších dnech," uvedl Vaněk.

Vaněk i celý západočeský klub si prý ale velmi dobře uvědomují, že Karlovy Vary jsou jen jedním z mnoha týmů v Evropě, který by mohl soutěž v příštích letech hrát. "Vše je o penězích. Po tomto jednání budeme se zástupci generálního partnera i města jednat, zda má cenu ve všem pokračovat," řekl generální manažer Energie.

Byla by nutná spolupráce s ruskými partnery

V praktické realizaci účasti českého týmu v soutěži, kterou vedle ruských mužstev hrají nyní i zástupci Lotyšska, Běloruska či Kazachstánu, Vaněk problém nevidí. "Základní kámen jsou finance. Když budeme schopni tu soutěž zabezpečit finančně, tak si dovedu představit, že by se tady mohla hrát," řekl. Jisté prý ale je, že jen s českými partnery by to nešlo. "Byla by nutná kooperace s partnery z Ruska, kteří by se například tady chtěli zviditelnit," uvedl Vaněk.

Premiérový ročník KHL byl zahájen v úterý. Účastní se ho 24 celků, ale vedení soutěže plánuje ligu v budoucnosti rozšířit o dalších osm týmů z Evropy. Jedním z oslovených klubů jsou také Karlovy Vary, jenž budou mít pro příští sezonu k dispozici novou halu. Je zde nezbytné letiště a navíc je lázeňské město i oblíbenou destinací ruských turistů.

Reklama

Související témata: