Hlavní obsah

Nováček z Boleslavi jde do extraligy s cílem v ní setrvat

MLADÁ BOLESLAV

Při kulatém výročí 100 let hokeje v Mladé Boleslavi si hodlá místní klub po postupu do extraligy nejvyšší soutěž co nejvíce užít a nechce zůstat jen u roční epizody. „Do sezóny jdeme s cílem vyhnout se baráži. A i kdybychom do ní nakonec spadli, tak jsme bezmezně přesvědčeni, že se v extralize udržíme,“ tvrdil na páteční tiskové konferenci předseda představenstva BK Mladá Boleslav Jan Plachý.

Článek

„Udělali jsme spoustu práce. Máme nové osvětlení, prostory pro videorozhodčí, zázemí je na odpovídající úrovni. Všechno pro extraligu je připraveno,“ dodal Plachý, jehož klub pro extraligu modernizoval svůj stánek. Nová kapacita haly, pod novým názvem Metrostav Aréna, je nyní čtyři tisíce míst a v reprezentační pauze se uvažuje ještě o dalším navýšení zhruba o 500 míst.

Zájem fanoušků o extraligu je velký, většina vstupenek je už dopředu vyprodána. Jen automobilka Škoda si zamluvila 90 procent permanentek. Fanoušci lačnící po vrcholovém hokeji se budou mít na koho dívat, klub před vstupem do extraligy výrazně navýšil rozpočet na takřka 85 miliónů korun a přivedl řadu nových hráčů.

V kádru je spousta ostřílených hráčů

Mezi nejvýraznější posily patří bývalý náhradník Romana Turka v Českých Budějovicích Jan Chábera, velezkušený obránce Jiří Marušák a útočné duo Jan Benda, Martin Štrba. „Dnes večer nebo v průběhu víkendu by se mělo ještě rozhodnout o příchodu dalšího útočníka,“ prozradil generální manažer Jaromír Šindel.

Už tak je ale v kádru třináct hráčů, kteří mají na kontě přes 200 zápasů v extralize. Borci jako Eiselt a Štrba už píší další pětistovku, bilance Richarda Krále se dokonce prozatím zastavila na čísle 815. I proto by Boleslav nemusela plnit roli klasického nováčka, který se bude teprve rozkoukávat. „Po euforii z postupu jsme se snažili rychle spadnout rovnou na zem. Myslím, že budeme rovnocenný extraligový tým,“ tvrdí asistent trenéra Leo Gudas.

Boleslav bude spoléhat také na spolupráci s prvoligovým Vrchlabím, kde bude mít sedm hráčů z kádru střídavý start. Na startu extraligy se nováček zřejmě bude muset obejít bez obránce Roberta Schnábela, který začal po operaci s plnou zátěží. A otazník visí i nad Králem, jenž doléčuje natažený úpon.

Reklama

Související témata:
  3 : 2 Třinec - Pardubice 3 : 2 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice