Hlavní obsah

Král návrat do extraligy neprožívá a s Řezníčkem závodit nechce

MLADÁ BOLESLAV

Přes osm stovek zápasů v nejvyšší soutěži má na kontě hokejový útočník Richard Král, který se ale poslední rok a půl z extraligového dění vytratil. Bývalý reprezentant zamířil v prosinci 2006 do prvoligové Mladé Boleslavi a na jaře s ní vybojoval historický postup mezi hokejovou smetánku. Návrat do extraligy ale kapitán středočeského klubu nijak zvlášť neproživá a odmítá mluvit o jakési satisfakci.

Článek

"Tak to neberu. Těším se asi jako před každou sezónou, já jsem nebral první ligu jako něco horšího. Možná jsem si i trochu odpočinul," prohlásil Richard Král, jenž během kariéry oblékal dresy Pardubic, Třince, Zlína, a Plzně. Teď bude moci s bývalými spoluhráči opět změřit síly. "Já to moc neřeším. Ono nikdy není dobré mít přehnanou motivaci. Je lepší hrát spíš v klidu," myslí si.

Pouze zápasy v Třinci, kde prožil devět sezón, jej možná trochu obměkčí. "V Třinci pořád bydlím, prožil jsem tam největší část kariéry, mám tam hodně známých... Tam to bude asi takové zvláštnější, ale jinak asi ne. Třeba v Pardubicích jsem vyrůstal, ale už jsem strašně dlouho pryč," odmítá nějakou nostalgii.

Stejně tak se autor 815 startů v extralize příliš nezaobírá tím, že by snad mohl soupeřit v počtu zápasů s rekordmanem Josefem Řezníčkem, jenž má na kontě 969 utkání. "To se ani nedá dohnat, to bych musel hrát asi do padesáti," smál se. "Neřeším to. Dokud bude sloužit zdraví a bude ten hokej mít nějaký smysl, tak hodlám hrát. Ale nijak lámat přes koleno to nebudu," dodal osmatřicetiletý Král.

Plat 4 milióny? To aby mi to klub dorovnal

Poslední sezóna se mu mimořádně vyvedla, v základní části i play-off sbíral v průměru více než bod na zápas. Po vítězství v první lize navíc klub uspěl i v baráži s Ústím nad Labem a poprvé v historii postoupil do extraligy.

"Ta loňská sezóna byla jednou z nejhezčích v mé kariéře, byl jsem maximálně spokojený," ujišťoval hráč, jehož rozčílila informace v médiích, podle které má základní plat čtyři milióny korun. "Nevím, kde to novináři vzali. Ale jestli to tak má být, tak abych požádal vedení klubu, aby mi to teda dorovnali," hořce se pousmál.

Rád by už v Mladé Boleslavi dohrál

Zda však v Mladé Boleslavi zůstane do konce kariéry, na to se zkušený centr zdráhá odpovědět. "V  hokeji je hrozně těžké něco plánovat. Když jsem odešel do Zlína, vypadalo to, že už bych mohl kariéru zakončit tam, pak najednou všechno vyšumělo, a šel jsem pryč. Tady se mi může měsíc dva nedařit a třeba mě pošlou jinam... Ale bych byl rád, kdybych to tady už dohrál," přece jen potvrdil, že mu klub přirostl k srdci.

Boleslavi se překvapivě dařilo v přípravě, v letním Tipsport Cupu se dokonce probojovala až do semifinále. "Přece jenom jde o přípravu, tak to nesmíme přeceňovat. Ale je to lepší, než kdybysme všechno prohráli," komentoval to Král, jenž poslední zápasy vynechal kvůli nataženému svalu. "Neměl by to být nějaký větší problém. V neděli normálně počítám s tréninkem a u prvního zápasu bych neměl chybět," dodal Král na závěr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články