Hlavní obsah

Hokejisté Znojma touží napravit neúspěšnou minulou sezónu

ZNOJMO

Napravit loňskou nepříliš vydařenou sezónu je hlavním cílem Znojemských Orlů v jejich jubilejním desátém roce působení v hokejové extralize. V letní přestávce přišla na jih Moravy nová trenérská dvojice Radim Rulík a Václav Baďouček, která změnila systém tréninků. První výsledky těchto změn se projevily už v přípravných zápasech.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Střídačka hokejistů Znojma.

Článek

Znojmo prošlo bez klopýtnutí letním Tipsport Cupem až do finále, kde ale po desetiminutovém výpadku na začátku poslední třetiny prohrálo s prvoligovou Kometou Brno 4:5.

Orli disponují vyzrálým hráčským kádrem. Jejich hlavní oporou je osa, kterou tvoří brankář Jiří Trvaj, obránce Radim Bičánek a zkušený útočník Jiří Dopita, který v prosinci oslaví už 40. narozeniny.

"Před sezonou se cítím skvěle, příprava s novými cviky mi maximálně vyhovovala. Necítím žádné zdravotní problémy. Pokud to půjde takto dál, tak rozhodně na ukončení kariéry ještě nepomýšlím. Rozhodující ale bude v tomto směru hlas mého těla," uvedl Dopita. O svých kvalitách přesvědčil v Tipsport Cupu, kde byl nejproduktivnějším hráčem týmu.

Po minulé sezoně odešel do Liberce obránce Richard Jareš a do Chomutova zamířil Lukáš Chmelíř. V závěrečné fázi přípravy vyřadil trenér Rulík z kádru z výkonnostních důvodů Aleše Padělka. Novými hráči jsou obránci Jaroslav Mrázek ze Sparty a Martin Rýgl z Liberce.

Znojmo udělalo v letní přestávce nejméně změn v týmu a spoléhá na sehranost z minulých sezon. "Loni výsledek ovlivnila zranění několika hráčů v závěru sezony. Proto jsem zvědav, zda se nám se stejným kádrem podaří letos dosáhnout lepší výsledky," poznamenal na dnešní tiskové konferenci prezident Znojemských Orlů Jaroslav Vlasák.

Ten sice už v minulé sezoně uvažoval o prodeji klubu, nakonec si to ale rozmyslel a hokej ve Znojmě zůstal. Zda bude letošní sezona ve Znojmě poslední, ale nikdo neví. "Mrzí mě přístup diváků, kteří přestali chodit na zápasy. Což se odrazilo na tom, že máme nejmenší ligové návštěvy," dodal Vlasák.

Nový trenér Rulík by chtěl dotáhnout klub v extraligové tabulce co nejvýš. "Cíl v podobě postupu do play off beru jako výzvu. S tak zkušeným kádrem bychom jej měli splnit. Potom už záleží na spoustě okolností," řekl Rulík.

Nejlepšího umístění v předcházejících devíti extraligových sezonách dosáhlo Znojmo v roce 2006, kdy skončilo třetí. Po tomto úspěchu ale nastal výkonnostní propad - o rok později na sedmé místo a loni skončil klub až desátý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články