Hlavní obsah

Play-off je hlavní cíl, zní před sezónou z hokejové Plzně

PLZEŇ

Opět si zahrát o titul. Takový je hlavní cíl hokejistů Plzně před úterním startem extraligy. Loni Západočeši vypadli v předkole s Kladnem a v nadcházející sezóně by se rádi mezi osmičkou představili. "Uděláme maximum, abychom se po dlouhé době dostali do play-off," řekl na pondělní tiskové konferenci útočník Martin Straka.

Článek

Plzeň jde do nové sezóny s výraznou posilou. Z NHL se do mateřského klubu vrátil Martin Straka, který bude zároveň zastávat funkci generálního manažera. "Po patnácti letech pro Martina nazrála doba. Návrat někam jinam by byl proti přírodě. Byl jsem přesvědčený, že by nešel jinam než do Plzně," řekl novinářům trenér Pavel Hynek.

Do obrany Západočeši získali z Basileje Stanislava Hudce a z Třince Tomáše Pácala. Klub naopak opustili beci Marek Posmyk a Stanislav Jasečko, do Pardubic zamířil Tomáš Divíšek. "Měli jsme požadavek posílit obranu, podařilo se získat Tomáše Pácala a Stano Hudce. V přípravě byly náznaky, že mužstvo by mohlo hrát líp dozadu. Což je náš cíl," zhodnotil na dotaz Sport.cz Hynek, který bude až do začátku listopadu postrádat zraněného útočníka Davida Ludvíka.

Play-off je primární cíl

Loni skončila Plzeň v základní části devátá, v předkole play-off nestačila na Kladno. Letos míří výš a operovat bude se stejným rozpočtem jako před rokem. Ten se pohyboval kolem 90 miliónů korun. „Devadesát procent partnerů z loňska je podepsáno i na letošní rok,“ řekl na dotaz Sport.cz výkonný ředitel klubu Jaromír Zavoral.

Plzeň v generálce na start extraligy porazila západočeského rivala a finalistu posledního ročníku Karlovy Vary 4:1. Úspěchem bylo i vítězství v Kellys’s Cupu ve Vídni. Celkem v přípravě Plzeň odehrála 11 zápasů s bilancí osm výher a tří proher. Posledních pět utkání Západočeši vyhráli. "Měli jsme aktivní bilanci, ale v přípravě nejsou výsledky tak rozhodující. Jak jsme se připravili, ukáže zítřek a samotná liga," ví Hynek.

Postup do vyřazovací části si pochopitelně přeje i hlavní sponzor klubu. "Je důležité být optimistou. Věřím mužstvu, které je zkušené a není poskládané těsně před sezónou. Má na to, aby dosáhlo play-off," uvedl generální ředitel společnosti Lasselsberger Roman Blažíček.

Nový ročník nejvyšší české soutěže odstartuje Lasselsberger v úterý duelem proti Zlínu, který v minulé sezóně třikrát porazil. Podle zástupců klubu je prodáno 3 000 sezónních permanentek, novinkou bude možnost koupit vstupenky na terminálech Sazky. Diváci na prvním zápase dostanou bonusové DVD od klubu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec