Hlavní obsah

Sparta se za superfavorita extraligy nepovažuje

PRAHA

Mohutné letní posilování kádru a příchod hvězdných hráčů z NHL Davida Výborného a Martina Ručinského pasovalo hokejisty Sparty na největšího favorita před začátkem nového ročníku extraligy. Samotné vedení klubu, v jehož kádru je pro nadcházející sezónu hned pět mistrů světa, však zůstává při zemi a místo vyhlašování útoku na titul si klade postupné cíle.

Článek

"V tisku se objevily různé zprávy o tom, že jsme postavili Dream Team a podobně... Ale nikdo ze Sparty se s tímto názorem neztotožňuje. Vždy jsme vystupovali jako jeden tým a všichni bojují za úspěch klubu," prohlásil na pondělní tiskové konferenci předseda představenstva HC Sparta Praha Viliam Sivek.

Sparta nechce doplatit na podobné případy, kdy mužstvo složené z hvězd doplatilo na egoistické pojetí některých hráčů a týmový úspěch se nedostavil. Proto se brání různým předpovědím či názorům sázkových kanceláří, které holešovický klub vyhlašují shodně jako jasného favorita na titul.

Cílem je předvádět atraktivní hokej

"Předpoklady sázkových kanceláří nás nechávají chladnými. My se za nějakého superfavorita nepovažujeme, řada konkurentů posilovala stejně dobře. Naším cílem je předvádět atraktivní hokej, u kterého se diváci budou bavit," řekl generální manažer klubu Petr Bříza. Sparta chce v následující sezóně dosáhnout v návštěvnosti průměr 6500 diváků na zápas, prozatím je prodáno přes tři tisíce permanentek.

V letním období došlo v kádru Sparty k pořádnému zemětřesení. Kvůli dlouhodobým problémům s kyčlí musel přerušit kariéru útočník Michal Sivek a dalších deset hráčů včetně Petra Nedvěda, Miroslava Hlinky, nebo Richarda Stehlíka odešlo jinam. Vystřídalo je dalších dvanáct hokejistů. Vedle Výborného s Ručinským patří mezi nejzářivější jména duo návratilců z Finska Ondřej Kratěna, Michal Broš, a brankář Tomáš Pöpperle.

Především nově příchozí hráči dostávali příležitost v přípravě a kádr se postupně zužoval. V jedenácti zápasech před sezónou odehráli sparťané celkem jedenáct zápasů, z nichž sedm vyhráli a jednou remizovali. "Především utkání s Petrohradem, Curychem,  a bratislavským Slovanem byla mimořádně kvalitní a hráči se mohli přesvědčit o tom, že se mohou poměřovat i s takto silnými mužstvy," pochvaloval si hlavní trenér František Výborný.

Reklama

Související témata: