Hlavní obsah

Hokejovou extraligu bude pískat 14 hlavních rozhodčích

Čtrnáct hlavních rozhodčích figuruje v nominační listině pro nadcházející ročník hokejové O2 extraligy. Oproti minulosti v ní již schází dvojice Petr Bolina, František Rejthar, která ukončila aktivní kariéru. Nováčky jsou Roman Svoboda a Jaromír Vampola, bratr útočníka Plzně Petra Vampoly.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Extraligoví rozhodčí

Článek

"V průběhu září a října se rozhodne, zda listinu rozšíří trojice Mikula, Turčan, Pešina, kteří v loňské sezóně neměli dostačující výkonnost. Nyní mohou dokázat, že jsou dobře připraveni. Pokud se jim to podaří, dostanou se na listinu dodatečně. V opačném případě bude hlavních rozhodčích čtrnáct," řekl člen komise rozhodčích Pavel Halas na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Hned šest hlavních rozhodčích ze stávající sestavy bude profesionálních. Nejvýše postavená bude dvojice Milan Minář, Vladimír Šindler. Jako zaměstnání budou mít hokej i Martin Fraňo, Jan Hribik, Antonín Jeřábek a Robin Šír.

Stejně jako v minulosti se ve vybraných zápasech české soutěže objeví zahraniční rozhodčí. V rámci projektu Mezinárodní hokejové federace (IIHF) by se mělo jednat o dvanáct zápasů. "Novinkou je, že zápasy, které budou řízeny v tomto programu, budou rozhodovat dva hlavní rozhodčí. K zahraničnímu bude vždy přidělen jeden domácí. Jedná se o trend IIHF, ke kterému vedení APK přistoupilo," řekl Halas.

V nadcházející sezoně se v extralize objeví řada hvězd, které doposud působily v zámoří. Rozhodčí se podle Halase budou snažit o to, aby mohly své umění předvést naplno i českým fanouškům. "Nejdůležitější bude komunikace. Při seminářích jsme kladli rozhodčím na srdce, že přicházejí hráči, kteří jsou z NHL zvyklí na nějaké prostředí, na nějakou úroveň jednání. Chceme, aby tady měli partnery. Aby mohli své umění předvést i tady a aby jim bylo umožněno, aby pobavili diváky," uvedl Halas.

Seznam rozhodčích:
Hlavní: Martin Fraňo, Pavel Hodek, Martin Homola, René Hradil, Jan Hribik, Radek Husička, Antonín Jeřábek, Jaroslav Kubeš, Pavel Minář, Roman Polák, Vladimír Šindler, Robin Šír, Roman Svoboda, Jaromír Vampola.
Čároví: Miloš Bádal - Roman Pouzar, Stanislav Barvíř - Petr Blümel, Lukáš Bejček - Jakub Kabourek, Jaromír Bláha - Evžen Kostka, Jaromír Bryška - Luboš Chytil, Michal Čech - Pavel Dřínovský, Jan Čížek - Radim Prchal, Jiří Gebauer - Vít Lederer, Václav Guth - Radovan Křivský, Marek Hlavatý - Rudolf Tošenovjan, Petr Charvát - František Kalivoda, David Jelínek - Tomáš Pešek, Milan Kis - Alexander Pavlovič, Martin Kreuzer - David Polonyi, Miroslav Lhotský, Jiří Svoboda.

Reklama