Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 6:2Straka nasměroval Plzeň k vysoké výhře nad Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Straka 1 : 0
11. Šindel 2 : 0
12. Záhorovský 2 : 1
13. Adamský 3 : 1
31. Vampola 4 : 1
31. Fabuš 5 : 1
43. Důras 6 : 1
52. Köhler 6 : 2

PLZEŇ

Po čtyřech sezónách strávených v hokejové NHL nastoupil Martin Straka v dresu extraligové Plzně a hned v barvách svého mateřského klubu otevřel skóre zápasu a dovedl Západočechy k úvodnímu vítězství v ročníku 2008-09 nad Zlínem. Třemi kanadskými body za branku a dvě asistence se na konečném skóre 6:2 podíleli Petr Vampola a Jakub Šindel. Branky Zlína zaznamenali Martin Záhorovský a Bedřich Köhler.

Článek

První příležitost k otevření skóre měli Zlínští od druhé minuty, kdy rozhodčí poslal domácího Michala Dvořáka do šaten za vražení na hrazení. S pětiminutovou přesilovkou však hosté naložili mizerně, když téměř neohrozili Romana Málka v plzeňské svatyni. Naopak na konci početní výhody se nebezpečně prodral před Igora Murína útočník Marek Laš, puk však mezi tři tyče netrefil. "Přečkané oslabení nás nakoplo a získali jsme herní převahu," viděl trenér domácích Milan Razým.

Stejně jako Laš si počínal na konci osmé minuty Radek Matějovský, který obral ve středu hřiště hostujícího beka, ale i jeho střela mířila mimo zlínskou branku. O dvě minuty později se již domácí fanoušci mohli radovat. O první branku Plzně se symbolicky postaral navrátilec z NHL a největší hvězda Západočechů Martin Straka. Kapitán domácích prostřelil Murína trefou mezi betony po příhře Petra Vampoly zpoza branky.

Plzeňští rozpoutali v obranném pásmu hostí hotové peklo a kroužili okolo brankoviště jako supi. Nakonec rozebranou obranu Zlína potrestal ve 12. minutě střelou do prázdné branky Jakub Šindel. "Je důležité abychom takovouhle laťku udrželi," pochvaloval si Šindel.

Svěřenci Zdeňka Venery nesložili po dvou slepených gólech zbraně a ve 13. minutě snížili po dorážce Martina Záhorovského z mezikruží. "Šance se nám naskytla za stavu 1:2, bohužel přišel třetí gól a po zbytek zápasu domácí kontrolovali hru," litoval kouč hostí. Na dvoubrankový rozdíl domácí diváci nečekali dlouho. Rychlý únik přetavil v gól přesnou střelou z levého mezikruží Martin Adamský a vyhnal Murína z klece.

Vampola zvýšil svým druhým gólem vedení

Úvodní šanci druhé dvacetiminutovky měl na své holi Tomáš Kubalík, ale nikým neatakován neprotlačil puk přes Bieglův pravý chránič. Naopak na začátku 32. minuty se Vampola protlačil zpoza branky přes Petra Mokrejše a svým druhým gólem v zápase zvýšil střelou po ledě na 4:1. Po další půl minutě hry poslal nenápadnou střelou pátý hřebíček do zlínské rakve Petr Fabuš.

Na konci druhé třetiny mohl Mokrejš své zaváhání v osobním souboji s Vampolou odčinit, ale dorážku na hranici domácího brankoviště zlikvidoval Málkův levý beton. Ani Západočeši své příležitosti ke zvýšení náskoku nevyužili, a tak do třetí části vstupovali Plzeňští s klidným čtyřbrankovým vedením.

Na pět branek odskočili domácí ve 44. minutě ve dvojnásobné početní výhodě po gólu Michala Důrase. Plzeňský forvard dorazil osamocený kotouč v Bieglově brankovišti do prázdné klece. Z pokračující exibice domácího celku již svěřenci Pavla Hynka gól nepřetavili, a tak si Zlín díky kosmetické úpravě Bedřicha Köhlera z 53. minuty odvezl ze západu Čech porážku „jen“ 2:6. "Domácí vyhráli naprosto zaslouženě a byli od začátku lepší," uznal rozdíl trenér Venera.

Lasselsberger Plzeň - RI Okna Zlín 6:2 (3:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. M. Straka (Vampola), 12. Šindel (Pácal, Vlasák), 14. Adamský (Šindel), 32. Vampola (Dobrovolný), 32. Fabuš, 44. Důras (Vampola, Šindel) - 13. Záhorovský (Nosek), 53. Köhler (Balaštík, Galvas). Rozhodčí: Hodek - Bejček, Kalivoda. Vyloučení: 6:10, navíc Dvořák 5 min. a do konce utkání, Vampola (oba Plzeň) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6479.
Plzeň: Málek - Benák, Redlihs, Čakajík, Hudec, Cartelli, Pácal, Dobrovolný - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Kracík, Matějovský - Dvořák, Šindel, Adamský - Kubalík, Vampola, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Zlín: Murín (14. Biegl) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Bořuta, Vosátko, Kučný - Balaštík, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Leška, Záhorovský - M. Pšurný, Roman Vlach, Andrašovský - Ondráček, Mokrejš, Köhler. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice