Hlavní obsah

Vítkovice - Ml. Boleslav 1:0Kouči Hadamczikovi stačil k vítězné premiéře jediný gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Burger 1 : 0

OSTRAVA

Na vítězný návrat kouče Aloise Hadamczika na střídačku hokejových Vítkovic stačil jediný gól Jiřího Burgera, kterým ostravský tým porazil nováčka z Mladé Boleslavi 1:0. Neurovnanou premiéru obou týmů rozhodla třetí domácí přesilovka pět na tři. Za výhru domácí vděčí gólmanu Marku Pincovi, jenž hned na úvod sezóny uhájil nulu.

Článek

Nový kouč, řada posil a velká očekávání, ale v první části ze strany Vítkovic stará bída. Nebýt sudího Mináře, který za prvních šestnáct minut stihl vyloučit devět hráčů, asi by diváci v aréně usínali nudou. Mladá Boleslav se domácího náporu bála zbytečně. Možná ho už v zárodku udusil sudí, který Vítkovice poslal v páté minutě na 35 sekund do tří, ale Pinc nebyl v bezprostředním ohrožení.

Domácím to směrem dopředu šlo víc než ztěžka. Ani v šestnáctisekundové dvojnásobné početní výhodě Vítkovice nestačily vyprodukovat nic zajímavého, ale když jim dal rozhodčí stejnou výhodu na dalších 27 vteřin ještě jednou, vypálil bez přípravy nebezpečně Petrovický a Chábera betonem pohotově zachránil čisté konto.

Soupeři si v první části vyměnili po jedné šanci. Tu boleslavskou vymyslel Barinka, ale zcela sám před Pincem situaci překombinoval zpětnou přihrávkou na Boháče, který z mezikruží nezamířil přesně.

Tlak favorita nováček ucítil až od druhé třetiny. Vítkovice zlepšily pohyb a důraz v útočném pásmu a soupeř se dostal do problémů. Kvalitnější výkon však Hadamczikově výběru vynesl znovu jen jedinou velkou příležitost, kterou Kvapil z otočky zakončil do Chaberova plastronu.

Čím více se domácí tlačili kupředu, tím vzdušnější byla jejich polovina kluziště. V 35. minutě ukázal vítkovickým bekům záda Čech, ale těsně přestřelil. Z levého křídla se pak dostal k nebezpečné ráně i Tomas, Pinc mu však vykryl prostor.

Vyrovnaný zápas tak podle předpokladů vyřešily přesilovky. Středočeši nepřežili třetí oslabení tří proti pěti: domácí je zamkli před Cháberou, který dva ostré projektily Burgera ještě vyrazil, ale třetí rána domácího ostřelovače z vrcholu přesilovkového deštníku už mu propadla za záda. Hned z další akce mohl skóre zvýraznit Kvapil, Chábera byl ovšem znovu proti.

I za jeden gól Vítkovice nakonec braly tři body. Hostům v závěru scházela i trocha štěstí, když po Nouzově dorážce a výpadu Pšurného puk poskakoval poblíž brankové čáry. Na posledních 50 sekund Boleslav odvolala brankáře a po Burgerově kiksu měla obrovskou možnost vyrovnat, ale Sýkoru pět vteřin před koncem nadvakrát vychytal Pinc.

Vítkovice Steel - BK Mladá Boleslav 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávka: 46. Burger (Jurečka). Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. Diváci: 5096.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka - Kvapil, Petrovický, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Korhoň, Burger, Treille - Klimek, R. Hruška, Krenželok - od 41. min. navíc Roman. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Mladá Boleslav: Chábera - Kočí, Marušák, Mocek, Bauer, Brňák, Posmyk, Holub, Jindra - Štrba, Eiselt, Handlovský - Kubeš, Benda, Tomas - Boháč, M. Čech, Barinka - T. Sýkora, Nouza, R. Pšurný. Trenéři: Šejba a Gudas.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice