Hlavní obsah

Znojmo - Třinec 6:3Třinec doplatil ve Znojmě na chyby obránců a gólmana Čechmánka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Haman 1 : 0
31. Mojžíš 2 : 0
31. Svoboda 3 : 0
43. Peterek 3 : 1
45. Erat 4 : 1
47. Kotaška 5 : 1
48. Martynek 5 : 2
48. Plášek 6 : 2
49. Kováčik 6 : 3

ZNOJMO

Hokejisté Znojma potvrdili dobré výsledky z letní přípravy a v domácí premiéře porazili Třinec 6:3. Oceláři doplatili na chyby v obraně a také slabší den brankáře Čechmánka, který se po pěti inkasovaných brankách nechal vystřídat.

Článek

První třetina nabídla všechny aspekty úvodu sezony, neboť oba týmy postrádaly přesnější souhru. Náznaky kombinačních akcí se daly spočítat na prstech jedné ruky. Znojmo mělo místy nepatrnou optickou převahu, ze které nic nevytěžilo. Třinec se snažil sice vkládat do své hry protiútoky, které ale nestačil dotáhnout tak, aby vážněji ohrozil domácího brankáře Trvaje.

Zcela jiný obraz nabídla druhá třetina. Třinec sice pokračoval v nevýrazném výkonu z úvodní dvacetiminutovky, Znojmo ale výrazně ožilo a vsadilo na agresivní hokej s potřebným důrazem. Signál k brankovému náporu daly dvě zastřelovací rány do tyčí třinecké branky z holí Růžičky a Erata.

O ocenění hlavní hvězdy zápasu si ale řekl osmatřicetiletý útočník Orlů Haman. Nejdříve stačil ve 26. minutě napravit zaváhání spoluhráčů v obraně a na poslední chvíli odzbrojil Peterka před zakončením jeho sólového nájezdu na Trvaje. Hned z protiútoku se pak zapsal kuriózně jako první do listiny střelců Znojma v letošní sezoně. Jeho přihrávka od zadního mantinelu se odrazila od bruslí třineckého obránce za Čechmánkova záda.

Herní koncepce Třince se zhroutila

Po inkasované brance se najednou zcela zhroutila herní koncepce Třince. Ve 32. druhé minutě nejistého brankáře Čechmánka překvapila Mojžíšova střela od modré čáry a o pouhých 27 sekund později vyhrál Haman vhazování v obranném pásmu soupeře a Svoboda vstřelil třetí gól.

Oboustranně útočný hokej v závěrečné třetině přinesl i brankovou úrodu. Ve 44. minutě sice stačil Trvaj chytnout při znojemské přesilovce sólo Peterkovi, který byl ale při nájezdu faulován. Z následného trestného střílení už Peterek nabídku využil a vstřelil první třinecký gól. Znojmo odpovědělo zvýšením tlaku a dvěma góly po střelách Erata a Kotašky nedalo soupeři naději na zvrat a navíc vyhnalo z branky nejistého Čechmánka, kterého nahradil Vojtek.

I ten však brzy inkasoval, když po chytré Svobodově přihrávce doklepl kotouč do prázdné branky Plášek. V obraně na rozdíl od předcházejících minut domácí hokejisté polevili a Třinec góly Martynka a Kováčika alespoň korigoval svou prohru.

Znojemští Orli - Oceláři Třinec 6:3 (0:0, 3:0, 3:3)
Branky a nahrávky: 27. Haman (Plášek), 32. Mojžíš (M. Růžička, Kotaška), 32. J. Svoboda (Haman), 46. Erat (Dopita), 48. Kotaška, 49. Plášek (J. Svoboda) - 44. Peterek z trestného střílení, 49. Martynek (Peterek), 50. Kováčik (Moravec). Rozhodčí: Šindler - Bryška, Chytil. Vyloučení: 4:8. Bez využití. V oslabení 0:1. Diváci: 2597.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Švrček, Rýgl, Chvátal, Kotaška, Mojžíš - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, Haman, Plášek - Demel, R. Procházka, M. Růžička - od 27. navíc Beroun, Čachotský, Kucharczyk. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Třinec: Čechmánek (48. Vojtek) - Výtisk, Sekeráš, Seman, Malec, Lojek, Gureň - Balej, Moravec, Kováčik - Tomík, Peterek, Martynek - D. Květoň, Polanský, Polák. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Reklama

Související témata: