Hlavní obsah

Č.Budějovice - Slavia 2:3Mistrovská Slavia začala výhrou v Českých Budějovicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kůrka 1 : 0
22. Hřebejk 2 : 0
27. Hruška 2 : 1
36. Beránek 2 : 2
38. Bednář 2 : 3

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejistům Českých Budějovic nestačilo ani dvougólové vedení k bodovému zisku v prvním kole nového ročníku extraligy. Prestižní duel vítěze základní části minulé sezóny s úřadujícím šampiónem dopadl lépe pro mistrovskou Slavii. Obrat dokonal v 39. minutě vítěznou trefou Jaroslav Bednář.

Článek

Do utkání přitom vstoupili aktivněji domácí a dokázali dvakrát prostřelit Svobodu, jenže potom začali neúčelně kombinovat a Hruškovo snížení zvedlo pražský tým.

Hosté nejen zlepšili bruslení, ale přidali na důrazu a už při Kadlecově tyčce viselo vyrovnání ve vzduchu.

Tvrdý direkt pak zasadili Jihočechům ke konci druhé třetiny, když kapitán Beránek gólem i asistencí v rozpětí dvou minut režíroval obrat skóre. Budějovická snaha potom už narážela na dobře organizovanou obranu soupeře.

Jan Tlačil, asistent trenéra Budějovic: „Doplatili jsme na to, že za stavu 2:0 hráči získali v podvědomí pocit, že utkání kontrolují. Zbytečně si hráli s pukem, marně jsme je pak nabádali k jednoduchosti.“

Jiří Kalous, asistent trenéra Slavie: „Domácí skvěle začali, od poloviny utkání jsme ale převzali otěže utkání my.“

Mountfield České Budějovice - Slavia Praha 2:3 (1:0, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Kůrka (Šimánek), 23. Hřebejk - 28. D. Hruška (Vondrka), 37. Beránek (Kadlec), 39. Bednář (Beránek). Rozhodčí: Kubeš - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 5463.
České Budějovice: Turek - L. Poživil, Toman, Sičák, Gřegořek, Frolo, Vydarený - Duda, Huml, Sailer - Kůrka, Šimánek, Veselý - M. Hudec, Vak, Gulaš - Hřebejk, Mertl, L. Květon. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, J. Novák, Žižka, Drtina, Kolařík, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Doležal, P. Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama