Hlavní obsah

Hokejisté Slavie si cenili obratu v Českých Budějovicích

ČESKÉ BUDĚJOVICE

S důsledným napadáním a hrou vycházející z pečlivé obrany, která je přivedla v dubnu k titulu, uspěli hokejisté Slavie i v prvním kole nového ročníku extraligy na ledě Českých Budějovic. „Vážím si toho, že jsme dodrželi taktiku, byli trpěliví, a nepodlehli panice ani když Budějovice získaly dvoubrankový náskok,“ říkal autor úvodní slávistické trefy David Hruška.

Článek

„Stále jsme se snažili narušovat jejich rozehrávku, to moje snížení nás nakoplo,“ doplňoval útočník hostů. „Obrat proti tak silnému soupeři se cení. Z tlaku domácích jsme se od druhé třetiny vymanili lepším pohybem i větší agresivitou. Když se nám z rychlých protiútoků povedlo otočit skóre, tak oni už pak nic neměli. Zase jsme ukázali, že při těsném vedení dokážeme hrát dobře dozadu,“ hodnotil střelec vítězného gólu Jaroslav Bednář.

V budějovické kabině vládl smutek. „Podařilo se nám na Slavii vlítnout, ale upustili jsme od jednoduchého stylu hru a rozhodně by se nám nemělo stát, že vedeme a během jedenácti minut doma dostaneme tři góly,“ litoval útočník Štěpán Hřebejk.

Zklamaný byl i exslávista Radek Duda, nastupující v prvním útoku domácích s Humlem a Sailerem: „Zvláštní výjimečnost duelu jsem u sebe necítil, ani žádné hecování nebylo, ale určitě jsem si porážku v premiéře nepředstavoval. Bohužel jsme po dobrém začátku slávistům přenechali iniciativu a při absenci pohotového zakončení pak nemohla mít efekt snaha o vyrovnání.“

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice