Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 2:1Finalista z Karlových Varů začal úspěšně - porazil Pardubice 2:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Kristek 1 : 0
32. Starý 1 : 1
51. Zucker 2 : 1

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů, stříbrného týmu minulého extraligového ročníku, vstoupili úspěšně i do nové sezóny, když porazili Pardubice těsně 2:1. Tři body zajistil Energii vítězným gólem v 52. minutě útočník David Zucker. Pardubice tak stejně jako v loňském prvním kole, kdy inkasovali výprask 2:7, odjíždějí ze západu Čech s prázdnou.

Článek

Již po 21 vteřinách od úvodního vhazování dostali Západočeši výhodu přesilové hry po krosčeku Pivka, ale k brance nevedly ani dva dobré pokusy obránce Grofa. Krátce na to hráli v početní výhodě i hosté, ale stav se neměnil. V 10. minutě se velmi povedenou individuální akcí prosadil Pech, ale na jejím konci mířil mimo. Po té Košťál nastřelil pardubického gólmana Lašáka do prsou a v samém závěru úvodního dějství krásně prošel Melenovský, ani jeho zakončení však nebylo úspěšné.

I druhá třetina nesla mnoho stop začátku sezony a nijak pohledný hokej se ve Varech nehrál. Ve 25. minutě nastřelil Grof Koukala, ten vzápětí postupoval sám na brankáře Mensatora, který však byl na místě. Ve 27. minutě už šli domácí do vedení, když v přesilové hře Grofovo nahození od modré tečoval do branky Kristek. Ve 33. minutě také při početní výhodě předvedla velmi hezkou kombinaci třetí útočná formace hostí a Starého koncovka znamenala vyrovnání. Ve 38. minutě znovu nebezpečně pálil Starý, nerozhodný stav však již nezměnil.

Ani třetí třetině nepřinesla oku hokejového labužníka lahodící hokej. V 52. minutě měli hosté velkou příležitost dostat se do vedení, ale Mensator byl pozorný. Prakticky z protiútoku Zucker nekompromisní ranou zužitkoval výbornou přihrávku Kristka a vstřelil vítězný gól.

Od 55. minuty hrály Pardubice přesilovku, v útočném pásmu dost zlobily, ale domácí se ubránili. V 58. minutě mohli domácí pojistit svou výhru, když ujeli Duben se Skladaným, avšak druhý jmenovaný tutovku spálil. Naděje hostů zmrazil chvilku na to svým vyloučením Cetkovský.

Energie Karlovy Vary - Moeller Pardubice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Kristek (Melenovský), 52. Zucker (Kristek, Skladaný) - 33. Starý (Koukal, Kolář). Rozhodčí: Fraňo - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 3570.
Karlovy Vary: Mensator - Jiří Hanzlík, Dobroň, Duben, Grof, Němec, Řezníček, Prošek, Mudroch - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Skladaný, Kristek, Zucker - Bílek, Melenovský, Hluchý - Milan Procházka, Pech, Dej. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Pardubice: Lašák - Čáslava, Píša, Štrbák, Snopek, Havíř, Nakládal, Koma, Šeda - Pivko, Tvrdík, Ondřej - Somík, Blažek, Cetkovský - Starý, Koukal, Kolář - Zohorna, Radil, Stoklasa. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články