Hlavní obsah

Straka: Zápas jsem si před plzeňskými fanoušky užíval

PLZEŇ

Nejen z vysoké výhry hokejistů Plzně nad Zlínem v poměru 6:2 mohl být spokojen kapitán domácího mužstva Martin Straka. Navrátilec ze zámořské NHL zároveň vsítil úvodní branku Západočechů a lepší start do nové sezóny si tak nemohl představovat. „Po gólu ze mne nervozita spadla,“ přiznal nejzkušenější útočník Plzně, jenž v NHL nasbíral 787 kanadských bodů.

Článek

Martin Straka si najíždí z pravého mezikruží a přesný pas zpoza branky přetavuje ve střelu mezi betony Igora Murína hájícího svatyni Zlína. Z tribun srší obrovská radost a emoce z návratu plzeňského rodáka. I tak by se daly popsat okamžiky spojené s premiérovou brankou Straky v české extralize po čtyřech letech, kdy dres Západočechů oblékal při výluce NHL.

„Zápas jsme zvládli skvěle,“ neskrýval po zápase nadšení kapitán a zároveň generální manažer plzeňského klubu. Krotil však také jako správný lídr emoce. „V sezóně je nejdůležitější začátek, ale nechtěl bych z toho dělat vědu,“ nedával Straka takovou váhu vysokému vítězství nad tápajícími Moravany. "Nejdůležitějším momentem bylo, že jsme odskočili na 3:1," podotkl.

Od sezóny 2004-05 nastoupil Straka v Plzni poprvé 

V zámořské NHL odehrál plzeňský rodák 954 zápasů, v české extralize však od sezóny 2004-05 nastoupil v barvách mateřského klubu poprvé. "Věděl jsem do čeho jdu a kluci předvedli vynikající výkon, " zdůraznil Straka, jenž byl v roce 1992 draftován Pittsburghem Penguins a o šestnáct sezón později dal zámořské lize vale. "Zápas jsem si před vlastními fanoušky užíval od začátku do konce," přiznal.

"S utkáním jsem spokojený, i když jsme se nechali vyloučit na začátku," připomněl Straka pětiminutový trest Michala Dvořáka. "Kdybychom v přesilovce dostali gól, tak by se duel možná odvíjel jinak, ale kluci byli obětaví a poté jsme dominovali až do konce zápasu," těšilo domácího kapitána.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec