Hlavní obsah

Mensator, Fikrt a Málek měli v prvním kole nepředpisovou výstroj

PRAHA

Tři kluby dostanou hned po prvním kole hokejové extraligy pokutu za nepředpisovou výstroj svých brankářů. Měřením, které je v první čtvrtině soutěže povinné pro všechny gólmany, neprošli karlovarský Lukáš Mensator, Martin Fikrt z Liberce a Roman Málek z Plzně. ČTK to ve středu potvrdil ředitel soutěže Stanislav Šulc.

Článek

Jejich prohřešek však nemá vliv na konečné výsledky zápasů. Výhry Karlových Varů nad Pardubicemi 2:1 i Plzně nad Zlínem 6:2 zůstávají v platnosti. Bílí Tygři prohráli s Kladnem 3:5.

Fikrt, jenž v průběhu duelu nahradil jedničku Milana Hniličku, měl podle měření arbitra Jana Hribika špatný rozměr dvou částí na lapačce. Mensator podle zjištění hlavního rozhodčího Martina Fraňa odchytal zápas ve větším dresu, Málek nastoupil podle Pavla Hodka utkání s nepovoleným dodatečným chráničem kolen.

"Fikrt neprošel kontrolou dvakrát, Liberec tedy zaplatí pokutu sto tisíc korun. Karlovy Vary za Mensatora a Plzeň za Málka dostanou pokutu ve výši 50 tisíc korun," uvedl Šulc na oficiálním serveru soutěže.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec