Hlavní obsah

Modrý: Porážku zavinily zbytečné chyby

Neúspěšný vstup do extraligové sezóny mají za sebou hokejisté Liberce, kteří na svém ledě prohráli 3:5 s Kladnem. Kapitán Bílých Tygrů Jaroslav Modrý vidí chyby neúspěchu svého týmu v tom, že se svým týmem musel od začátku dotahovat náskok svého soupeře. "Tým podlomila úvodní obdržená branka," míní Modrý, který by do dalšího zápasu chtěl, aby v něm se svými spoluhráči hrál chytřeji.

Článek

Jaká je nálada v kabině po porážce 3:5 s Kladnem?

Samozřejmě že by byla lepší, kdyby se na úvod vyhrálo. Začali jsme dobře, ale neudrželi tempo. Extraliga se ale teprve rozjíždí.

Co rozhodlo o výsledku?

Tým podlomila úvodní obdržená branka, a hlavně ve druhé třetině jsme museli dohánět manko, tlačili jsme se dopředu a z toho pramenily i hrubky v defenzívě. Místo kombinace jsme kotouče vyhazovali jak malí kluci.

Jaké z prohry v úvodním kole plyne poučení?

I po nevydařeném úvodu musíme mít hlavu nahoře a připravit se na další zápas. Musíme v něm hrát chytřeji než proti Kladnu. Věřím, že máme dobrý kádr, který by se měl pohybovat v tabulce nahoře.

V pátek se tedy představíte na ledě favorizované Sparty s touhou napravit dojem?

Bude to strašně těžké. Už první kolo ukázalo, že extraliga bude hodně vyrovnaná. Každý klub se chce na počátku sezóny ukázat a letos se v lize sešli výborní hokejisté bez rozdílu mužstev. Každý může porazit každého. Kdo chce vyhrát, musí dát do hry větší srdce.

Reklama

Související témata: