Hlavní obsah

Extraliga pokračuje druhým kolem: Pardubice změří síly se Slavií

PRAHA

Druhé kolo hokejové extraligy přichystalo další zajímavá měření sil. Vítěz loňského ročníku Slavia, která dokázala v prvním kole otočit duel v Českých Budějovicích ve svůj prospěch, opět zajíždí na stadión soupeře. Pražané se představí na ledě Pardubic, které prohrály v Karlových Varech. Atraktivní bude rovněž souboj Bílých Tygrů. Liberečtí zajíždějí na led Sparty.

Článek

Zatímco Sparta zvládla utkání na ledě Litvínova, kde vyhrála 5:3, Liberec bude chtít odčinit překvapivé domácí zaváhání proti Kladnu, jemuž stejným skóre podlehl. „Musíme se z porážky poučit a mít hlavu nahoře,“ burcoval kapitán Bílých Tygrů Jaroslav Modrý. „Tohle bude výborný test, mají v kádru mimořádně kvalitní hokejisty. Podle tohoto zápasu můžeme poznat, jak si na tom budeme stát,“ přidal zkušený obránce pro liberecký web před pátečním zápasem.

„Liberec udělá maximum pro to, aby domácí porážku odčinil," byl si vědom sparťanský kouč František Výborný. V hostující sestavě bude stále chybět bek Alexandr Jerofejevs, zato v útoku se poprvé v mistrovském zápase představí před svými fanoušky staronové tváře - David Výborný, Michal Broš a Ondřej Kratěna - chybět nebude ani forvard Martin Ručinský.

Pro první domácí utkání připravila Sparta řadu překvapení. Před halou bude probíhat velká venkovní párty s grilováním a spoustou soutěží. V samotné Tesla Aréně pak bude připraven slavnostní nástup a představení sparťanského týmu. Čestné buly vhodí jedna ze sparťanských legend Jiří Hrdina.

Pardubice chtějí bodovat

Pardubice na úvod soutěže neuspěly v Karlových Varech, doma proti Slavii však chtějí bodovat. "Ve Varech to nebylo špatné. Věřím, že doma se nám bude dařit střelecky více," uvedl pro ČTK asistent trenéra Jiří Seidl. Chybět jim bude jen útočník Pucher, obnovená premiéra v pardubickém dresu čeká uzdraveného Divíška.

Pražská Slavia se v prvním kole skvěle vypořádala s první polovinou těžkého dvojzápasu, jež jí přiřkl nemilosrdný los. Po úvodní výhře v Českých Budějovicích tak může o něco klidněji zamířit na východ Čech. "Herně byl ten výkon na úvod velmi solidní, i když pořád je co zlepšovat. Určitě je však povzbuzující, že se v Českých Budějovicích povedl první bodový zisk. Chceme uspět a odvézt si nějaký bod i z Pardubic," prohlásil asistent trenéra Jiří Kalous

Nováček z Boleslavi přivítá vedoucí Plzeň

Mladá Boleslav sice na ledě ambiciózních Vítkovic nezačala extraligu špatně, ale ke spokojenosti nakonec chyběl nováčkovi nejvyšší soutěže vstřelený gól i bodový zisk. "Myslím, že herně jsme na tom byli dobře, ale nevyužili jsme spoustu šancí," litoval trenér Jiří Šejba. Stejně jako on se i celé město těší na domácí premiéru. "Je to vždycky něco velkého, přijde hodně lidí a budou fandit. Budeme chtít hrát nátlakový hokej, Plzeň přece jen hraje trošku jinak doma a venku," předpovídal Šejba, který ani tentokrát nebude moci zařadit do sestavy lídra ofenzívy Krále.

Plzeň vede díky nejvýraznější výhře v prvním kole extraligu a na špici by ráda i nadále setrvala. "S tím vstupem jsme spokojení, ale vždy je co zlepšovat a naše myšlenky již míří do Mladé Boleslavi. Hrají první zápas doma, bude tomu předcházet veškerá ta sláva a euforie, takže nás jistě čeká hodně těžký zápas," řekl kouč Pavel Hynek. Postrádat bude jen dlouhodobě zraněného Ludvíka.

O2 extraliga - 2. kolo:
17:00Třinec - Litvínovon-line
17:30Č. Budějovice - Vítkoviceon-line
17:30M. Boleslav - Plzeňon-line
17:30Kladno - Znojmoon-line
18:00Pardubice - Slaviaon-line
18:00Sparta - Liberecon-line
11. 9.Zlín - K. Vary 2:0on-line
Branky: 23. a 52. Balaštík.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec