Hlavní obsah

Zlín - Karlovy Vary 2:0Balaštík zařídil dvěma góly vítězství Zlína nad Karlovými Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Balaštík 1 : 0
51. Balaštík 2 : 0

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazaili ve čtvrteční předehrávce 2. kola O2 extraligy Karlovy Vary 2:0. První vítězství Zlína v nové sezóně zařídil dvěma góly Jaroslav Balaštík. Zápas měl pikantní příchuť pro zlínského trenéra Zdeňka Veneru, který v předchozích třech sezónách vedl právě západočeský klub. Před utkáním se příznivci slavnostně rozloučili s dlouholetým zlínským kapitánem Miroslavem Okálem, jehož dres byl po letním ukončení kariéry vyvěšen pod střechu zlínské haly.

Článek

Zlín byl od úvodu aktivnější, ale v koncovce narážel na výtečného Sáblíka, který nahradil obvyklou karlovarskou jedničku Mensatora. Hostující brankář zazářil hlavně ve 112 sekund trvající dvojnásobné početní výhodě Zlína. Leškova pětka sice strávila téměř celý tento časový úsek v útočném pásmu, ale gól nedala.

Hosté spoléhali hlavně na rychlé brejky. Vidět byl zejména dravý Pech, který dvakrát prověřil Murína pohotovou střelou z křídla. Ani on však neuspěl. Karlovým Varům nevyšla ani přesilovka při vyloučení Kollára a chvíli po vypršení jeho trestu domácí poprvé udeřili. Köhler, který v elitním útoku nahradil zraněného Záhorovského, našel v 23. minutě přesným pasem Balaštíka a domácí kanonýr střelou mezi Sáblíkovy betony otevřel skóre.

Karlovarští mohli vyrovnat prakticky z protiútoku, jenže kapitán Skuhravý trefil jen tyčku. Pojistku odmítl domácí Leška, který tváří v tvář Sáblíkovi nedal. Karlovy Vary poté přidaly, k tlaku jim pomohly i dvě vyloučení Andrašovského. Obětavé hrající Zlín však krušnou pasáž přečkal. Největší štěstí měl při akci Mudrocha, který obelstil Hamrlíka, ale do cesty se mu postavila Murínova lapačka. Podobně skončila i další příležitost výborně hrajícího Pecha.

Energie v poslední třetině vrhla vše do útoku, ale dál narážela na skvělého Murína. Hlavně během Lučkova vyloučení byl slovenský gólman v ohni střel, ale za svá záda nepustil ani jednu. Pozorný byl i při Kristkově teči Melenovského přihrávky. V 52. minutě pak přišla rozhodující chvíle zápasu: Leška ve středním pásmu získal puk, posunul jej na Balaštíka a jeho rána skončila za Sáblíkovými zády. Karlovy Vary už poté nenašly sílu na zvrat.

RI Okna Zlín - Energie Karlovy Vary 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Balaštík (Köhler), 52. Balaštík (Leška). Rozhodčí: Polák - Bryška, Chytil. Vyloučení: 7:5. Bez využití. Diváci: 3617.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta - Balaštík, Leška, Záhorovský (21. Matějka) - Köhler, Kollár, Rachůnek - M. Pšurný, Roman Vlach, Andrašovský - Ondráček, Balán, Mokrejš. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
Karlovy Vary: Sáblík - Jiří Hanzlík, Dobroň, Duben, Grof, Řezníček, Němec, Mudroch, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Zucker, Kristek, Skladaný - Bílek, Melenovský, Hluchý - Dej, Pech, Milan Procházka. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín