Hlavní obsah

Plzeň vyhrála v Mladé Boleslavi a o skóre vede extraligu

Už jen tři týmy jsou po druhém kole hokejové O2 extraligy stoprocentní. Plzeň v pátek vyhrála 2:1 na ledě nováčka z Mladé Boleslavi a díky nejlepšímu skóre vede tabulku. Šest bodů má po výhře nad Znojmem i Kladno a také Vítkovice, které překvapivě zvítězily v Českých Budějovicích. Slavia a Sparta uspěly až po samostatných nájezdech, Třinec smetl Litvínov 7:3.

Článek

Fanoušci nováčka z Mladé Boleslavi před utkáním s Plzní svým hokejistům příliš nevěřili. Středočeši dvakrát inkasovali v oslabení a prohráli s Lasselsbergerem 1:2, vítězný gól vstřelil deset minut před koncem Peter Fabuš. Domácí vedli po trefě Tomáše Nouzy, vyrovnal Martin Straka. Plzeňský kapitán se trefil i v úvodním zápase proti Zlínu. Mladá Boleslav při závěrečném tlaku vstřelila gól, ten ale padl až po závěrečné siréně. Plzeň je tak po dvou kolech stoprocentní a díky nejlepšímu skóre je první před Kladnem a Vítkovicemi.

Vítkovice zaskočily Jihočechy

České Budějovice poslal proti Vítkovicím do vedení v 5. minutě v přesilovce Milan Gulaš po přihrávce Vaka. O vyrovnání se postaral zkušený veterán Roman Šimíček, jehož trefu musel posvětit videorozhodčí. V 17. minutě se navíc trefil Svačina a Jihočeši prohrávali.

V poslední vteřině první třetiny zasouval puk do branky Hřebejk, gól ale podle videorozhodčího padl až po uplynutí času. Ve druhé třetině Jihočeši dvakrát inkasovali a Turka v brance nahradil Kovář. Ten ale čisté konto dlouho neudržel, překonal ho Juraj Štefanka. Alespoň snížení na konečných 3:5 obstarali Tomáš Frolo a Ivan Huml. Jeden z favoritů soutěže je tak po dvou zápasech bez bodu předposlední.

Kladenští hokejisté porazili 2:0 Znojmo. Ke gólu Martina Procházky ze 24. minuty přidal ve třetí třetině pojistku Radek Bělohlav. Středočeši tak navázali na překvapivou výhru v Liberci a mají po dvou kolech šest bodů.

Litvínov v závěru odpadl 

Třinec na úvod pátečního programu smetl Litvínov 7:3 díky čtyřem gólům v závěrečné třetině. Domácí rychle vedli po gólech Martynka a Tomíka, Litvínov během pěti minut otočil skóre. Ještě do přestávky vyrovnal veterán Peterek. Po bezbrankovém druhém dějství poslal Třinec do vedení Gureň a hosté již na další obrat neměli. Poté ještě třikrát inkasovali a po dvou kolech mají na kontě nula bodů a skóre 6:12. Čtyři branky padly v početní výhodě.

Sparta myslela na výhru, uspěla po nájezdech

Sparta chtěla při domácí premiéře oplatit Liberci vyřazení v posledním play-off, Severočeši ale šli už v 11. minutě do vedení. Střelu Václava Nedorosta dorazil bojovník Václav Pletka. Ve 44. minutě zaplněná Tesla Aréna vybuchla nadšením po vyrovnání letní posily Michala Broše. Další gól v základní hrací době nepadl, jediný samostatný nájezd proměnil domácí kanonýr Petr Ton.

Pardubice na úvod soutěže neuspěly v Karlových Varech, doma proti Slavii však chtěly bodovat. Obhájce titulu však poslal do vedení David Hruška, po přestávce ukázkovou tečí zvýšil Roman Červenka. Naději domácím vrátil tečí Snopkovy střely Jaroslav Starý, který po druhé trefě Hrušky v zápase znovu v 56. minutě v přesilovce snížil na rozdíl jediné branky. Do prodloužení poslala zápas trefa Tomáše Divíška 42 sekund před koncem třetí třetiny. V nastavení gól nepadl a rozhodnout musely samostatné nájezdy. Jako jediný uspěl Jaroslav Bednář a hosté zvítězili 4:3.

O2 extraliga - 2. kolo:
Třinec - Litvínov 7:3 (3:3, 0:0, 4:0)on-line
Branky: 2. Martynek, 9. Tomík, 19. Peterek, 45. Gureň, 50. Polák, 53. Balej, 56. D. Květoň. - 12. Reichel, 17.V. Hübl, 17. Černý.
Č. Budějovice - Vítkovice 3:5 (1:2, 0:3, 2:0)on-line
Branky: 5. Gulaš, 42. Frolo, 55. Huml - 15. Šimíček, 17. Svačina, 24. Kuboš, 25. Treille, 30. J. Štefanka.
M. Boleslav - Plzeň 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)on-line
Branky: 3. Nouza - 12. Straka, 50. Fabuš.
Kladno - Znojmo 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)on-line
Branky: 24. Martin Procházka, 45. Bělohlav.
Pardubice - Slavia 3:4 SN (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)on-line
Branky: 22. a 56. Starý, 60. Divíšek - 19. a 47. D. Hruška, 22. Červenka, rozhodující nájezd Bednář.
Sparta - Liberec 2:1 SN (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)on-line
Branka: 44. Broš, rozhodující nájezd Ton - 11. Pletka.
Zlín - Karlovy Vary 2:0on-line
Branky: 23. a 52. Balaštík.

Reklama