Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 1:2Mladá Boleslav prohrála v domácí premiéře v extralize s Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Nouza 1 : 0
12. Straka 1 : 1
50. Fabuš 1 : 2

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli i své druhé utkání v nejvyšší soutěži, když v domácí premiéře podlehli v pátek Plzni 1:2. Extraligový nováček stejně jako v prvním kole ve Vítkovicích ztratil body inkasovaným gólem v dvojnásobném oslabení ve třetí třetině. Zápas rozhodl v 50. minutě slovenský útočník Peter Fabuš a Lasselsberger tak má po dvou kolech na kontě plný počet bodů.

Článek

Oba týmy udělaly oproti prvnímu utkání jednu změnu v sestavě. Zatímco Plzeňští pouze doplnili soupisku o obránce Dreslera, Mladá Boleslav nastoupila s jiným gólmanem - Cháberu nahradil trochu nečekaně Šindelář.

Středočeši vstoupili do své domácí extraligové premiéry pěkně zostra. Po třiceti vteřinách hry sice Štrba ještě brejk nezužitkoval, ale v úvodu třetí minuty se už Mladoboleslavští prvního extraligového gólu dočkali. Sýkorova střela od levého kruhu nadělala Málkovi velké starosti a volný Nouza dorazil puk do sítě. Do další nadějné příležitosti se o dvě minuty později prokličkoval Tomas, ale v tísni už nedokázal důrazněji zakončit.

V 7. minutě při první přesilovce domácích tvrdě střílel Marušák, ale poté se už o slovo přihlásili Plzeňští. V polovině úvodní třetiny se ještě Vlasákovo zakončení po přečíslení do Šindelářovy brány nevešlo, ale o minutu později se svěřenci Pavla Hynka již radovali z vyrovnání. Při přesilovce zakončil pohlednou kombinaci do odkryté části brány Straka. V dalším pokračování úvodní třetiny už zahrozil pouze domácí Eiselt, který však zblízka plzeňského gólmana neprostřelil.

Barinka netrefil branku

Druhá třetina odstartovala náznakem šance domácího Barinky, jehož střela z mezikruží však těsně minula Málkovu bránu. Ve 24. minutě sice usedl na trestnou lavici plzeňský Kracík, ale v oslabení se paradoxně dařilo více hostům. Po chybě mladoboleslavských beků na obranné modré čáře se dokonce Důras dostal do nájezdu, ale Šindelář svůj tým podržel.

Následovala série tří vyloučení na straně domácích, která vyvrcholila dvaačtyřicet vteřin trvající přesilovkou Plzně pěti proti třem, ale Šejbovi svěřenci těžký okamžik zvládli. Těsně po polovině druhé dvacetiminutovky se opakovala osm minut stará situace. Domácí hráli přesilovku, ale Západočeši se znovu dostali do úniku. Ani Adamský však nájezd nevyužil, když Šindelář s vypětím všech sil udržel kotouč před brankovou čárou.

Čtyři minuty před druhou přestávkou pro změnu zahrozili Středočeši. Přečíslení zakončoval Tomas střelou od levého kruhu, Málek puk vyrazil a Benda ani Kubeš se k dorážce nedostali.

Střely z dálky

Do závěrečné třetiny vstoupila obě mužstva aktivně, o něco více ze hry však měli domácí, kteří hrozili především střelami z dálky. Nejprve to zkoušel ve 43. minutě z levé strany Sýkora, za další tři minuty Bauer od modré čáry, ale Málek s obtížemi vytěsnil kotouč mimo.

Naopak Plzeňští prakticky z jediné šance rozhodli o svém vítězství. Ve 49. minutě chvíli po Mockovi usedl na trestnou lavici Štrba a hosté měli k dispozici minutu a půl trvající dvojnásobnou početní výhodu, kterou vteřinu před vypršením Mockova trestu využili. Hudcovu střelu od modré tečoval za Šindelářova záda Fabuš.

Domácí poté vrhli všechny síly do útoku, ale snahu o vyrovnání jim překazila dobře organizovaná obrana soupeře. Svěřencům Jiřího Šejby nepomohly k vyrovnávací brance dvě přesilovky, ani závěrečná power-play, ve které domácí dosáhli gólu až po závěrečné siréně, o čemž sudí rozhodl po konzultaci s videorozhodčím.

BK Mladá Boleslav - Lasselsberger Plzeň 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)Branky a nahrávky: 3. Nouza (T. Sýkora) - 12. Straka (Vlasák, Kracík), 50. Fabuš (S. Hudec, Vampola). Rozhodčí: Husička - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:2. Diváci: 3958.Mladá Boleslav: Šindelář - Kočí, Marušák, Mocek, Bauer, Brňák, Posmyk, Holub, Jindra - Štrba, Eiselt, Handlovský - Kubeš, Benda, Tomas - Boháč, M. Čech, P. Barinka - T. Sýkora, Nouza, R. Pšurný. Trenéři: Šejba a Gudas.Plzeň: Málek - Benák, Redlihs, Čakajík, S. Hudec, Cartelli, Pácal, Dobrovolný, Dresler - Fabuš, Straka, Vlasák - Důras, Kracík, Matějovský - Dvořák, Šindel, Adamský - Kubalík, Vampola, Laš. Trenéři: Hynek a Razým.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín