Hlavní obsah

Č.Budějovice - Vítkovice 3:5České Budějovice prohrály doma i s Vítkovicemi a jsou bez bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Gulaš 1 : 0
15. Šimíček 1 : 1
17. Svačina 1 : 2
24. Kuboš 1 : 3
25. Treille 1 : 4
30. Štefanka 1 : 5
42. Frolo 2 : 5
55. Huml 3 : 5

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic podlehli po úterní porážce se Slavií doma i Vítkovicích 1:5 a po dvou kolech je tak vítěz základní části minulého ročníku bez bodu. O první zisk se bude snažit Mountfield a nástupce kouče Josefa Jandače Ernest Bokroš v neděli ve Znojmě. Bývalý kouč české reprezentace Alois Hadamczik má naopak s Vítkovicemi na kontě plný počet bodů.

Článek

Trenér Bokroš se proti svým nedávným svěřencům nevytáhl, naopak jen bezmocně především v druhé třetině přihlížel jejich kanonádě. Českobudějovičtí sice začali svižněji a svou aktivitu zúročili již v páté minutě, kdy hosté hráli oslabeni vinou faulujícího gólmana Pince a Gulaš po akci Vaka zblízka zavěsil.

Mírná převaha Jihočechům vydržela dalších deset minut, než na ně padla pohroma v podobě dvou slepených gólů Vítkovic. Do návratu Gřegořka z trestné lavice chybělo 17 vteřin, když se puk z Šimíčkovy hole odrazil od pravé tyčky a divoce poskakoval po brankové čáře. Po konzultaci s videorozhodčím byl obrovitému centrovi přiznán vyrovnávací zásah. Uplynulo 113 vteřin a Svačina až příliš pohodlně zavěsil podruhé, u pravé tyčky ho nikdo z bránících hráčů nedokázal odclonit. S doznívající sirénou pak Hřebejk sice překonal Pince, ale skóre se neměnilo, videozáznam byl vůči domácím nemilosrdný.

Druhá třetina začala Vakovou šancí, ale potom uchopili taktovku Vítkovičtí. Nejprve Kuboš vypálil od modré čáry a od nohy domácího beka doletěl puk za Turkova záda potřetí. Za minutu a půl se dočkal první extraligové trefy Francouz Treille. Nabruslil mezi kruhy a polovysokou střelou zařídil tříbrankový rozdíl. Turek přepustil své místo v kleci debutujícímu Kovářovi a ten se hned zahřál po akcích Krenželoka a Štefanky.

Chvíli se hrálo také v pásmu hostí, nebezpečný závar ale vyřešil brankář Pinc. Hosté následně vyhráli vhazování ve vlastním pásmu, založili rychlou akci a v polovině utkání se radovali popáté, když osamocený bek Poživil, ani gólman Kovář nevyřešili nájezd dvojice Petrovický - Štefanka. Jihočeši bojovali, dvakrát se před Pincem strhla šarvátka, na snížení hrozivé ztráty však diváci čekali až do třetího dějství.

Ve 42. minutě Gulaš poslal puk od zadního mantinelu zpátky na modrou čáru a Frolo dělovkou z voleje prostřelil hostujícího gólmana. Fanoušci z kotle projevili radost zasypáním ledové plochy hromadou papírků a zbytečně prodloužili nevydařený večer. Zajímavý moment nastal ve 48. minutě, kdy se řítili dva na jednoho Kvapil se Štefankou, ale gólman Kovář situaci bravurně zvládl. O třináct minut později už se Pinc hodně zlobil, když jeho spoluhráči nedokázali nadvakrát vyhodit puk a pohotový Huml znovu korigoval. Přes urputnou snahu Jihočechů se však další změna nekonala, nedošlo ani na power play.

Mountfield České Budějovice - Vítkovice Steel 3:5 (1:2, 0:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Gulaš (Vak), 42. Frolo (Gulaš), 55. Huml (L. Poživil) - 15. Šimíček (Stehlík, Ujčík), 17. Svačina (Ujčík), 24. Kuboš (Krenželok), 25. Treille (Korhoň, Burger), 30. Štefanka (Petrovický). Rozhodčí: R. Svoboda - Čížek, Blümel. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. Diváci: 4897.
České Budějovice: Turek (25. Kovář) - L. Poživil, Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, Frolo, od 42. navíc Mucha - Duda (42. Kuchejda), Huml, Sailer - Kůrka, Šimánek, Veselý - M. Hudec, Vak, Gulaš - Hřebejk, Mertl, L. Květoň. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka - Kvapil, Petrovický, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Korhoň, Burger, Treille - Klimek, R. Hruška, Krenželok. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata: