Hlavní obsah

Pardubice - Slavia 3:4Bednář zařídil v nájezdech Slavii výhru na ledě Pardubic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Hruška 0 : 1
22. Červenka 0 : 2
32. Starý 1 : 2
47. Hruška 1 : 3
56. Starý 2 : 3
60. Divíšek 3 : 3
65. Bednář 3 : 4

PARDUBICE

Hokejisté pražské Slavie zvládli na úvod extraligy i druhé utkání venku a po výhře v Českých Budějovicích zvítězili na ledě Pardubic 4:3 po samostatných nájezdech. Vítěznou branku si připsal stejně jako v úterý na jihu Čech útočník Jaroslav Bednář. Moeller sice v závěru smazal proti úřadujícímu mistrovi dvoubrankové manko, ale nakonec se musel spokojit jen s prvním bodem v sezóně.

Článek

Úvodní třetinu poznamenala častá vyloučení. Sudí Jebavý nasadil ostrý metr a udělil v první dvacetiminutovce celkem sedm trestů. Slavia hned v úvodu hned dvakrát v početní výhodě, ale neuspěla. Domácí byli potom blíže k otevření skóre, ale Blažek netrefil odkrytou branku a Somíkovu šanci v 11. minutě kryl gólman Svoboda.

Pardubičtí nevyužili v 15. minutě ani čtyřiceti vteřin trvající výhodu pět na tři. Naopak na druhé straně v 19. minutě při Píšově vyloučení otevřel skóre Hruška, jehož nepříliš prudká střela po ledě prošla za Lašákova záda.

Hned po první pauze hosté zvýšili. Červenkova střela z pravé strany si našla cestu do pardubické branky. Domácí se všemi silami snažili o korekci výsledku, ale o šance se připravovali sami nepřesnými přihrávkami v útočném pásmu a hostům dávali možnost rychlých protiútoků.

Ve 32. minutě se přece jen domácí dočkali. Šest vteřin před návratem Vašíčka z trestné lavice tvrdě vystřelil od modré čáry Snopek a najíždějící Starý úspěšně tečoval. Pražané mohli ve 34. minutě znovu odskočit na dvoubrankový rozdíl. Ujíždějícího Hrušku před Lašákem podrazil Píša, sudí Jeřábek nařídil trestné střílení, které ale Bednář neproměnil.

Důrazný a bojovný hokej se hrál i ve třetí třetině. Oba celky se nechtěly spokojit s průběžným stavem a tak se hrálo nahoru - dolů. Ve 47. minutě překvapil Lašáka od modré čáry Hruška a připsal si už svou třetí trefu v sezóně. Domácí se ale nevzdali. V 56. minutě se z dorážky prosadil znovu Starý a 42 sekund před koncem třetí třetiny Divíšek v přesilovce vynutil prodloužení. V něm mohla Slavia při Divíškově vyloučení rozhodnout, ale domácí se ubránili. O výsledku rozhodly až nájezdy a jediný úspěšný střelcem byl Bednář.

Moeller Pardubice - Slavia Praha 3:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Starý (Snopek), 56. Starý (Kolář, Koukal), 60. Divíšek - 19. D. Hruška (Kadlec), 22. Červenka (Tomica), 47. D. Hruška (Žižka, Beránek), rozhodující sam. nájezd Bednář. Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Křivský. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. Diváci: 8862.
Pardubice: Lašák - Čáslava, Píša, Štrbák, Snopek, Havíř, Nakládal, Koma, Šeda - Pivko, Divíšek, Tvrdík - Somík, Blažek, Ondřej - Starý, Koukal, Kolář - Zohorna, Radil, Cetkovský. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, J. Novák, Žižka, Drtina, Kolařík, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Borovanský - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Doležal, P. Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: