Hlavní obsah

Plzeň vyhrála ve šlágru kola nad Spartou a stále vede extraligu

Hokejisté Plzně porazili ve šlágru 3. kola O2 extraligy Spartu 6:4 a udrželi se v čele tabulky. Zaváhání proti nováčkovi z Mladé Boleslavi nedopustila Slavia. Pražané porazili hosty 5:4. Liberec se ani potřetí nedočkal výhry, doma podlehl Pardubicím 1:4. Vítkovice prohrály s Karlovými Vary 1:2 po samostatných nájezdech. Litvínov uspěl proti Zlínu 3:1, Kladno rozhodlo proti Třinci po prodloužení 3:2, Budějovice vyhrály ve Znojmě 3:2.

Článek

Slavia vedla po úvodní třetině 2:1, ale svěřenci Jiřího Šejby ve druhé části srovnali stav po gólu Daniela Boháče. Závěrečnou třetinu vyhráli domácí 3:2, dvakrát se trefil kapitán Josef Beránek. Boleslavskou power-play Slavia s vypětím všech sil ubránila a připsala si třetí výhru v řadě.

Vynikající podívané byli svědky fanoušci v Plzni, kam zavítala Sparta Praha. Domácí tým porazil svěřence Františka Výborného 6:4. Tři kanadské body si do statistik zapsal Martin Straka, když vsítil dva góly, k nimž přidal asistenci.

Na vítězství stále čekají Bílí Tygři z Liberce, kteří na domácím stadiónu přivítali Pardubice a prohráli 1:4. O góly Východočechů se rozdělili Daniel Rákos, Jan Koukal, Tomáš Divíšek a Libor Pivko.

Do největší šance se domácí dostali až ve 48. minutě, ale Andrej Podkonický brankáře Jána Lašáka tváří v tvář nepřekonal. Z gólu se nakonec domácí fanoušci radovali až tři minuty před koncem třetí části, kdy pardubického gólmana překonal Lukáš Pabiška.

Rozhodující nájezd vsítil Melenovský

Hráči Karlových Varů si odvezli dva body z ledu Vítkovic. Západočeši prohrávali od 40. minuty 1:0 po gólu Romana Šimíčka. Odpovědět dokázala Energie až v 50. minutě, když se trefil veterán Josef Řezníček. Duel dospěl až do samostaných nájezdů a rozhodující z nich vsítil Radek Melenovský.

Litvínov se oklepal z porážky 3:7 z Třince a porazil Zlín 3:1. Skóre zápasu otevřel Robert Reichel, ale svěřenci Zdeňka Venery srovnali v polovině utkání. Misky vah na stranu Severočechů zvážil ve 41. minutě František Lukeš.

Kladeňští si připsali do tabulky dva body za výhru nad Třincem v prodloužení. O vítězství Středočechů 3:2 rozhodla dvojice Pavel Patera a Martin Procházka. První jmenovaný v 61. minutě našel rozjetého Procházku a ten rozvlnil síť za Martinem Vojtkem.

Na domácí porážku s Vítkovicemi zapomněli rychle hokejisté Českých Budějovic a ze znojemského hnízda vezou výhru 3:2. Vítězný gól Jihočechů vstřelil Tomáš Vak po rychlém protiútoku v 52. minutě. Znojemští jen snížili zásluhou Martina Růžičky.

3. kolo hokejové O2 extraligy:
Vítkovice - K. Vary 1:2 SN.on-line
Branky: 40. Šimíček - 51. Řezníček, rozhodující nájezd Melenovský.
Slavia Praha - M. Boleslav 5:4on-line
Branky: 9. V. Růžička ml., 15. Doležal, 43. a 44. Beránek, 56. Micka - 15. Eiselt, 30. Boháč, 51. Handlovský, 56. Tomas.
Liberec - Pardubice 1:4on-line
Branky: 58. Pabiška - 23. Rákos, 30. Koukal, 51. Divíšek, 60. Pivko.
Kladno - Třinec 3:2 PP.on-line
Branky: 23. Tenkrát, 49. Nádašdi, 61. Martin Procházka - 17. Kováčik, 33. D. Květoň.
Znojmo - Č. Budějovice 2:3on-line
Branky: 47. J. Svoboda, 54. M. Růžička - 1. M. Hudec, 44. Hřebejk, 52. Vak.
Litvínov - Zlín po 3:1on-line
Branky: 3. Reichel, 41. Lukeš, 49. Kubinčák - 31. Köhler.
Plzeň - Sparta Praha 6:4on-line
Branky: 1. S. Hudec, 11. Vlasák, 27. Straka, 29. Fabuš, 32. Pácal, 37. Straka - 24. Látal, 28. Kratěna, 29. Podlešák, 41. Ton z trest. střílení.

Reklama

Související témata: