Hlavní obsah

Slavia - Ml. Boleslav 5:4Mladoboleslavský nováček na první bod stále čeká, znovu prohrál jen o gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Růžička 1 : 0
14. Doležal 2 : 0
14. Eiselt 2 : 1
29. Boháč 2 : 2
42. Beránek 3 : 2
43. Beránek 4 : 2
50. Handlovský 4 : 3
55. Micka 5 : 3
55. Tomas 5 : 4

PRAHA

Extraligový nováček z Mladé Boleslavi se ani ve svém třetí utkání v nejvyšší soutěži bodového zisku nedočkal. Na ledě mistrovské Slavie sice předvedl sympatický a nebojácný výkon, přesto si odváží prohru 4:5. Mužem zápasu se stal slávistický kapitán Josef Beránek, který na začátku třetí dvacetiminutovky za stavu 2:2 vrátil svému týmu dvěma góly dvoubrankové vedení. Slavia tak po třech kolech ještě neokusila hořkost porážky.

Článek

Ještě před vhozením prvního buly byla ke stropu haly vyvěšena vlajka připomínající slávistické úspěšné tažení za ziskem titulu v minulé sezóně. Hráči ale na vzpomínky čas neměli, což dokumentovala hned úvodní minuta. Šance mladoboleslavských Martina Čecha a Eiselta, stejně jako na druhé straně Červenky, patřily do kategorie vyložených. Ani z jedné se ale branka neurodila. Ve čtvrté minutě našel Bednář přihrávkou přes celé hřiště Červenku, ten ale svůj průnik z levého křídla zakončil jen ranou do připravené Cháberovy lapačky.

V deváté minutě hráli domácí svou první přesilovku a hned ji přetavili v gól. Červenka poslal před branku chytré nahození a Vladimír Růžička následně neměl problém trefit odkrytou klec. Ve třinácté minutě si o nominaci do Zlaté helmy hlasitě řekl Adam Svoboda. Štrbův pokus švihem z mezikruží lapačkou reflexivně vytěsnil mezi tyče. Místo toho se však znovu radovali slávisté. Micka našel pasem přes brankovišti Doležala a tomu stačilo jen nastavit hůl.

Dvougólové manko hosty nepoložilo

Mladá Boleslav ale zbraně nesložila a pouhých čtrnáct vteřin po inkasované brance znovu snížila na rozdíl jediné trefy. Jelikož dorážející Eiselt napoprvé neuspěl, musel mu pomoct až slávista Bednář, který puk zametl za záda vlastního brankáře. Hosté i bez svého kapitána Richarda Krále, který utkání sledoval jen z tribuny, nepůsobili vůbec zakřiknutě, slávistickou obranu nejednou dostali pod souvislý tlak. Na konci první třetiny se dokonce mohli radovat z vyrovnání, Tomasovu trefu ale rozhodčí Hodek pro hru vysokou holí neuznal. "Že to bylo po první třetině 2:1, je jen zásluha Adama Svobody,"pochválil gólmana Slavie kouč Pražanů Vladimír Růžička.

Vedení Slavii vrátil dvěma zásahy kapitán Beránek

V druhé dvacetiminutovce tempo hry radikálně opadlo. Přičinila se o to zejména Slavia, která hrála, jakoby se jí nemohlo nic přihodit. Růžičkův tým vyklidil hřiště a pasivní hrou pomohl hostům do sedla. Ve třicáté minutě si vybruslil zpoza branky Boháč a střelou po ledě pod padajícím Svobodou srovnal. Hned vzápětí mohl hosty poprvé v zápase poslat do vedení Barinka, slávistický brankář ale puk na poslední chvíli na brankové čáře zastavil.

<span>Vstup do třetí třetiny se naopak slávistům vydařil. Skákavý kotouč se v útočném pásmu dostal k Josefu Beránkovi, který střelou k bližší tyči překvapil Cháberu a vrátil Slavii vedení. "V třetí třetině jsme k tomu přistoupili lépe, to bylo důležité," oddechl si Růžička. Neuplynula ještě ani další minuta a slávistický kapitán znovu úřadoval. V přesilové hře přebral pas od Hrušky a ačkoliv si Chábera lapačkou na jeho střelu sáhl, čtvrtému gólu ve své síti nezabránil. "Utkání jsme odehráli dobře, ale vždy přišel výpadek. Asi je to nováčkovská daň," pověděl kouč hostů Jiří Šejba.</span>

<span>Boleslav přesto zbraně nesložila a v polovině třetiny se jí podařilo snížit. Handlovský využil svého důrazu před soupeřovou brankou a bekhendovou střelou překonal. Jeho trefu po chvilce váhání posvětil i videorozhodčí. Pět minut před vypršením základní hrací doby měl muž u videa práci znovu. Tentokrát se radovali po Mickově trefě slávisté a stejně jako v předchozím případě, i nyní padla branka v souladu s pravidly. "Neustále jsme museli dotahovat. Ale čtyři góly na Slavii jinak podrthly náš výkon," našel Šejba na výkonu svých hochů pozitivum.</span>

<span><span>Brankové hody tím ale ještě neskončily, i nyní přišli hosté se svou odpovědí. Za čtyřiačtyřicet vteřin si Tomas pohrál se Svobodou a střelou po ledě zkorigoval na 4:5 z pohledu hostů. Při honbě za vyrovnáním zkusil Šejbův tým i hru bez brankáře, úspěšný ale nebyl. "Boleslav i přes prohru hrála velmi dobře. Byl to rovnocenný soupeř," vysekl Růžička extraligovému nováčkovi poklonu.</span></span>

Slavia Praha - Mladá Boleslav 5:4 (2:1, 0:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 9. V. Růžička ml. (Červenka), 15. Doležal (Micka, Beránek), 43. Beránek (J. Novák, D. Hruška), 44. Beránek (D. Hruška, Kadlec), 56. Micka (Tomica) - 15. Eiselt (T. Sýkora), 30. Boháč (Štrba), 51. Handlovský (Boháč), 56. Tomas (Benda). Rozhodčí: Hodek - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. Diváci: 3 725.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, J. Novák, Žižka, Drtina, Kolařík, Jebavý - D. Hruška, Beránek, M. Čermák - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Doležal - Borovanský, P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Mladá Boleslav: Šindelář - Marušák, Kočí, Holub, Jindra, Posmyk, Brňák, Schnabel - P. Barinka, M. Čech, R. Pšurný - Kubeš, Benda, Tomas - Eiselt, T. Sýkora, Nouza - Štrba, Handlovský, Boháč. Trenéři: Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata: