Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 1:4Liberec potřetí prohrál, nestačil doma na Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Rákos 0 : 1
29. Koukal 0 : 2
50. Divíšek 0 : 3
57. Pabiška 1 : 3
59. Pivko 1 : 4

LIBEREC

Hokejisté Liberce prohráli ve třetím extraligovém kole s Pardubicemi 1:4 a nadále tak čekají na svou první výhru v letošním ročníku soutěže. Východočeši naopak díky úspěchu na ledě Bílých Tygrů získali premiérové tři body.

Článek

Do zápasu pod Ještědem lépe vstoupili domácí Tygři, kteří si hned zpočátku první třetiny vytvořili tlak a během prvních devíti minut v podstatě nepustili hráče Pardubic k vážnějšímu ohrožení Fikrta. Hosty trápila nepřesná rozehrávka, která mnohdy končila zakázaným uvolněním. Od poloviny první části se hosté přeci jen začali dostávat k nebezpečnějšímu zakončení, ale ani přesilová hra jim k překonání domácí obrany nepomohla.

V šestnácté minutě dostali Pardubičtí další možnost přesilové hry, ale do šancí se v ní tlačili spíše domácí. Hostům se totiž nedařilo usadit se v útočném pásmu. O dvě minuty později se k dorážce před Fikrtem dostal Divíšek, ale domácího gólmana, který opět dostal přednost před Hniličkou, překvapit nedokázal.

Druhá část začala podobně jako první. Domácí se snažili něco vymyslet, ale velký počet nepřesností jim bránil v přesnější koncovce. A tak udeřilo na druhé straně. Mezi kruhy si nabruslil zcela osamocený Rákos a propálil bezmocného Fikrta. Hostům po této brance narostla křídla a snažili se odskočit na rozdíl dvou branek, což se jim nakonec podařilo.

Ve 30. minutě dorazil kotouč do liberecké branky Koukal. Využil tak pětiminutovou přesilovou hru, kterou hosté hráli po faulu Jareše. Závěr prostřední třetiny již branku nepřinesl, a tak do poslední části vstupovali hosté s dvoubrankovým náskokem.

Do závěrečné třetiny vtrhli domácí jako dravé šelmy. Hráli přesilovou hru, ale jejich největší šanci zlikvidoval Lašák. Bartovič si najel mezi kruhy, ale slovenského gólmana nepřekonal. A tak opět udeřilo na druhé straně. V 51. minutě doklepl kotouč za záda Fikrta Divíšek a zvýšil tak již na tříbrankový rozdíl. Domácím se ale přece jen nakonec podařilo skórovat. V 58. minutě se trefil Pabiška a připravil tak Lašáka o možné čisté konto. Pardubičtí si však výhru již nenechali vzít. Na konečných 4:1 upravil při power play Liberce Pivko.

Bílí Tygři Liberec - Moeller Pardubice 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 58. Pabiška (Podkonický) - 23. Rákos (Cetkovský, Somík), 30. Koukal (Kolář, Nakládal), 51. Divíšek (Pivko), 60. Pivko. Rozhodčí: Kubeš - Bláha, Kalivoda. Vyloučení: 5:8, navíc Jareš 5 min a do konce utkání, V. Nedorost (oba Liberec) do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 5987.
Liberec: Fikrt - Harant, Jiruš, Žabka, Jareš, Zíb, Modrý, Hunkes, Derner - V. Nedorost, Kašpařík, Pletka - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Plodek, Pabiška - Dušek, Podkonický, S. Procházka. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Pardubice: Lašák - Čáslava, Píša, Štrbák, Snopek, Havíř, Nakládal, Koma, Šeda - Pivko, Divíšek, Tvrdík - Somík, Blažek, Ondřej - Starý, Koukal, Kolář - Rákos, Radil, Cetkovský. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec