Hlavní obsah

Kladno - Třinec 3:2Kladno opět vyhrálo, Třinec ale porazilo až v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Kováčik 0 : 1
22. Tenkrát 1 : 1
32. Květoň 1 : 2
48. Nádašdi 2 : 2
60. Procházka 3 : 2

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili ve třetím extraligovém kole Třinec 3:2 v prodloužení a udrželi si tak neporazitelnost v letošní sezóně. O zisku druhého bodu pro Středočechy rozhodl již po osmnácti vteřinách nastaveného času Martin Procházka.

Článek

Vstup do duelu se vydařil svěřencům trenéra Müllera, kteří měli hned v úvodu výhodu dvojnásobné přesilové hry. Naložili však s ní velice špatně, navíc se zbytečně nechal vyloučit Hájek. Přesto se domácí hnali do útoku, gólman Vojtek však ukazoval, proč mu dal trenér Stavjaňa důvěru před Čechmánkem. Své kvality prokázal zejména při sólovém nájezdu Tenkráta, kterému vypíchl puk. Oceláři se poprvé dostali k ohrožení branky Kladna až v 17. minutě, ale hned z toho byl gól. Akci dvojice Polanský, Kováčik zakončil přesně slovenský útočník.

Do druhé části vlétli domácí hry jako uragán. Jejich hře nechyběla agresivita, rychlost, důraz a přesná kombinace. Tyto atributy zákonitě přinesly vyrovnání, o které se postaral jeden z nejlepších hráčů na ledě Tenkrát. Tlak pokračoval i nadále, ovšem třinecká defenzíva s již jmenovaným výborným strážcem svatyně pracovala na jedničku. Hosté hrozili převážně z brejků, ale ani Kopřiva v brance domácích se nenechal zahanbit. Nicméně hosté se dostali znovu do vedení, když se při přesilovce odrazil puk k volnému Květonovi, který nezaváhal. Následně mohl třetí gól přidat Polák ve vlastním oslabení, ale svoje sólo nezakončil.

Kladno bylo více aktivní i ve třetí dvacetiminutovce, ale dlouho nemohlo jednogólovou ztrátu vyrovnat. Obrovskou šanci měl Kalla, jenž dostal výhodu trestného střílení po faulu Gureně na Kuchlera, ale Vojtek se nenechal překvapit. Následně však Vojtek chyboval, když jej překonal propagační střelou Nádašdiho z prostoru mezi červenou a útočnou modrou.

Až do konce základní hrací doby se snažila obě mužstva vsítit rozhodující branku, ale oba gólmani již nepustili žádný puk za svá záda. Následné prodloužení trvalo jen 18 vteřin, než zkušený Procházka potvrdil svoje kvality ranou do protipohybu hostujícího gólmana.

Geus Okna Kladno - Oceláři Třinec 3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Tenkrát (Kalla), 49. Nádašdi (Martin Procházka), 61. Martin Procházka (Patera) - 17. Kováčik (Polanský, V. Polák), 33. D. Květoň (Malec). Rozhodčí: Jeřábek - Pavlovič, Bádal. Vyloučení: 6:10. Využití: 0:1. Diváci: 3294.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Skrbek, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Frolík, Tomajko - Tenkrát, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.
Třinec: Vojtek - Výtisk, Sekeráš, Seman, Malec, Andersons, Gureň - Tomík, D. Moravec, Balej - D. Květoň, Peterek, Martynek - V. Polák, Polanský, Kováčik - Hampl, Zeliska, Pavelek. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín