Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 6:4Strakův útok dovedl Plzeň k výhře nad Spartou 6:4

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Hudec 1 : 0
10. Vlasák 2 : 0
26. Straka 3 : 0
27. Kratěna 3 : 1
27. Podlešák 3 : 2
28. Fabuš 4 : 2
31. Pácal 5 : 2
36. Straka 6 : 2
40. Ton 6 : 3

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili ve šlágru třetího extraligového kola pražskou Spartu 6:4 a mají tak na svém kontě maximální počet devíti bodů. Velkou zásluhu na výhře Západočechů měla první formace v čele s Martinem Strakou, která se podílela na pěti gólech svého týmu. Sparta i díky tomu prohrála poprvé v sezóně.

Článek

Hráči domácího celku chtěli hned od úvodních minut chtěli ukázat, že jejich postavení na čele tabulky není náhodné a už v první minutě se ujali do vedení, když Kracíkovu přihrávku zpoza brány usměrnil za Pöpperlova záda Hudec. Západočechům mohlo být za pár minut ještě veseleji, ale brejk dva na jednoho nevyřešil Šindel zrovna nejlépe a Pöpperle si s jeho pokusem snadno poradil.

Velkým problémem Sparty byla v tomto utkání častá vylučování. Na začátku 11. minuty dostal menší trest obránce Hanzlík a nabídnutou přesilovkou nepohrdl Vlasák, který po Strakově přihrávce zvýšil na 2:0. Domácí v aktivitě nepolevovali a Důras v další velké příležitosti jen těsně přestřelil. Hokejistům z české metropole nevycházelo v úvodním dějství prakticky nic a při vlastní přesilovce málem inkasovali potřetí, jenže Vlasák kotouč na volného Straku prostrčit nedokázal.

Pražany srazila jejich nedisciplinovanost

Zatímco úvod utkání vyšel lépe Plzni, začátek druhé dvacetiminutovky patřil Spartě. Hned ve 24. minutě se ji podařilo vstřelit kontaktní branku, kterou po pěkné Procházkově přihrávce zaznamenal Látal. Pražany však v těchto momentech opět srazila jejich nedisciplinovanost a po několika zbytečných vyloučeních přišla třetí branka domácích, o níž se postaral rychlou dorážkou Fabušovy střely Straka.

Ani za tohoto nepříznivého stavu však Sparta nesložila zbraně. Svěřencům kouče Výborného naopak narostla křídla a během minuty svítil na ukazateli skóre stav 3:3. Snížil Kratěna, jehož trestuhodně nechala obrana domácích nabruslit mezi kruhy a vypálit přesně mezi Málkovy chrániče. Za necelou půlminutu už bylo srovnáno. Podlešákovo nahození od mantinelu skončilo k údivu všech za zády plzeňského gólmana.

Kouzla Vlasáka zastavila až tyč

Přestřelka pokračovala i nadále. O minutu později se totiž tvrdou ranou od hrazení prosadil Fabuš a Západočeši opět vedli. Následovala hra ve čtyřech a další gól, tentokráte z hokejky nové posily týmu Pácala, pro něhož to byl vůbec první gól v plzeňském dresu. Domácí byli dvěma rychlými trefami viditelně povzbuzeni a kouzla Vlasáka zastavila až tyč Pöpperleho branky. Co se nepovedlo bývalému reprezentantovi v této akci, to se mu podařilo o chvilku později. Společně se Strakou totiž vyšachoval hostující obranu a kapitán domácích zvýšil na 6:3.

Vyprodaný stadión se hokejem bavil i nadále. Hned zkraje závěrečné části proměnil trestné střílení Ton a opět vrátil Spartu do hry. Aktivitu hostí však neustále narušovaly zbytečné tresty, které brzdily jejich stoupající tlak. V závěru ještě měli Pražané možnost dvojnásobné přesilovky, ale Málek svůj tým v krizových momentech podržel a utkání tak skončilo výhrou domácích 6:4.

Lasselsberger Plzeň - Sparta Praha 6:4 (2:0, 4:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. S. Hudec (Kracík), 11. Vlasák (Straka, Fabuš), 27. Straka (Fabuš), 29. Fabuš (Benák), 32. Pácal (Fabuš), 37. Straka (Vlasák) - 24. Látal (L. Procházka), 28. Kratěna (Netík), 29. Podlešák (Koreis), 41. Ton z trest. střílení. Rozhodčí: Polák - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 11:10, navíc Vojta (Sparta) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 8416 (vyprodáno).
Plzeň: Málek - Benák, Redlihs, Čakajík, S. Hudec, Cartelli, Pácal, Dobrovolný - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Kracík, Matějovský - Dvořák, Šindel, Adamský - Kubalík, Vampola, Laš - Kubica. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Sparta Praha: Pöpperle (41. Duba) - Ptáček, Gulaši, Hanzlík, Černošek, L. Procházka, Cunik, Vojta - Ton, Výborný, Ručinský - Netík, Broš, Kratěna - Koreis, Langhammer, Podlešák - Dragoun, Hrdel, Hromas - Látal. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno