Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 3:1Kubinčák pomohl Litvínovu k první výhře v sezóně, nad Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Reichel 1 : 0
30. Köhler 1 : 1
40. Lukeš 2 : 1
48. Kubinčák 3 : 1

Hokejisté Litvínova porazili ve třetím extraligovém kole Zlín 3:1, připsali si první tříbodový zisk v letošní sezóně a odpoutali se tak z posledního místa v tabulce. Velkou zásluhu na tom měl útočník Vojtěch Kubinčák, který se podílel na všech gólech Severočechů a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Článek

Trenéři domácích po předešlých dvou prohrách proházeli jednotlivé formace a do hry poslali druhého brankáře. Místo Fraňka nastoupil Jaroslav Hübl mladší. Do první formace se místo Bahenského posunul Kubinčák, což se nakonec ukázalo jako rozhodující.

Domácím se vydařil už vstup do utkání. Ve druhé minutě byl vyloučen Míka a následnou přesilovou hru využil po nepovedené Šlégrově střele kapitán Reichel, který propálil Murína střelou po ledě. Domácí pokračovali i po vstřelení branky náporem. Vobořilovu ránu od modré tečoval před Murínem Černý, puk ale skončil těsně nad zlínskou brankou.

Vyrovnat mohl v početní výhodě Balaštík, Hübl jeho pokus ale betonem vyrazil. Neuspěla ani druhá hvězda hostí Leška, jehož samostatný nájezd překazil obětavým zákrokem vracející se domácí bek Kroupa. Hübl byl v permanenci i ve druhé části, ve které se Zlín neúnavně snažil vyrovnat. Vypracovat vyloženou šanci se jim ale nedařilo a tak mohlo udeřit na druhé straně. Černý dostal od Punčocháře krásnou kolmou přihrávku do jízdy, ale Murín jeho pokus zlikvidoval.

Nakonec se Zlínu podařilo vyrovnat, když se střelou z mezikruží prosadil Köhler. Obrat mohl vzápětí dokonat Leška, jenž v identické situaci ale trefil jen tyč. Na začátku třetí části sice zastavila zlínská obrana dravého Kubinčáka, k volnému puku si ale najel Lukeš a poslal domácí do vedení. Následně byl vyloučen Kubát a vyrovnat mohli Hamrlík s Balaštíkem. jejich střely se ale neujaly.

Poté však byli vyloučeni dva hráči hostí a Litvínov využil přesilovku pět na tři ke vstřelení třetího gólu. Po krásné kombinaci první formace se trefil Kubinčák. V 51. minutě mohl domácí uklidnit po Rindošově přihrávce Skuhrovec. Litvínovský bek ale Murína neprostřelil. Domácí to ale mrzet nemuselo, první výhru v sezoně si totiž již pohlídali.

Litvínov - RI Okna Zlín 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Reichel (Šlégr, Kubinčák), 41. Lukeš (Kubinčák), 49. Kubinčák (Reichel, Lukeš) - 31. Köhler. Rozhodčí: Minář - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:0. Diváci: 4615.
Litvínov: J. Hübl ml. - Walter, Šlégr, Kroupa, Švarný, Kubát, Vobořil, Skuhrovec, P. Punčochář - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Jenáček, Branda, Jánský - V. Hübl, Trávníček, J. Černý - Rindoš, M. Mach, Bahenský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Zlín: Murín - Galvas, Hamrlík, Nosek, Lučka, Kučný, Míka, Vosátko, Bořuta - Balaštík, Köhler, Leška - Andrašovský, Rachůnek, Kollár - Balán, Matějka, M. Pšurný - Mokrejš, Ondráček, Rom. Vlach. Trenéři: Venera a Rost. Vlach.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice