Hlavní obsah

Beránek: Bylo by hezké si zisk titulu zopakovat i v letošní sezóně

Možná až nečekaně těžkou práci měla v neděli mistrovská Slavia s extraligovým nováčkem z Mladé Boleslavi. Po dvou třetinách byl stav nerozhodný 2:2, Středočeši navíc favorita v některých pasážích zápasů dokonce přehrávali. V třetí třetině ale zaúřadoval slávistický kapitán Josef Beránek, který Pražany dvěma góly nasměroval k výhře. „O druhé přestávce jsme si řekli, že pokud budeme hrát jako ve druhé třetině, neporazíme nikoho,“ nechal nakouknout do kabiny Beránek.

Článek

Extraligový nováček se na vás jako na mistra chtěl vytáhnout, což se mu i povedlo. Ačkoliv jste vyhráli jen o gól, asi panuje spokojenost, že?

Určitě. Tyhle zápasy na začátku sezóny jsou hlavně o bojovnosti. Všechny týmy totiž ještě mají dostatek sil. Nekoukáme na to, jestli vyhrajeme o dva nebo tři góly. Počítá se jakákoliv výhra.

Druhá třetina se Slavii ale příliš nepovedla, Boleslav vás přehrávala. Řekli jste si před vstupem do třetí dvacetiminutovky pár ostřejších slov?

Bylo to zapotřebí. Řekli jsme si, že pokud budeme hrát jako ve druhé třetině, neporazíme nikoho.

Právě vy jste na začátku třetí třetiny vstřelil dvě důležité branky. Bral jste to tak, že jako kapitán byste měl jít ostatním příkladem?

O tom to není. Kvalitních hráčů je tu dost. Měl jsem štěstí, že to tam spadlo mně. Ale je pravda, že to očekávání leží především na těch starších a zkušenějších hráčích.

Za stavu 5:4 se Boleslav nadechovala k závěrečnému náporu, ten jste ji ale svou aktivní hrou nedovolili. S tím musí panovat spokojenost...

Ty poslední minuty byly z naší strany odehrány dobře. Šli jsme do toho s tím, že nechceme jen bránit, ale že chceme přidat další branku.

Nevzpomněl jste si v tu chvíli na zápas v Pardubicích? Tam jste ještě necelých pět minut před koncem základní hrací doby vedli 3:1, soupeři se ale podařilo srovnat.

Tam jsme právě udělali tu chybu, že jsme hráli moc pasivně. Je navíc ten kontaktní gól nakopl a podařilo se jim dát ještě jeden.

V závěru se hosté odhodlali ke hře bez brankáře a vy jste byl blízko třetímu gólu. Z bezprostřední blízkosti jste ale přestřelil a hattricku se tak nedočkal. Nemrzí vás to?

Určitě ne. Spíš je škoda, že to David Hruška nevystřelil, měl by to do prázdné brány. Bylo vidět, že mi chtěl nahrát, abych ten třetí gól dal. Moc jsem se na to nesoustředil.

Takže to nebylo tak, že by Hruškova přihrávka byla natolik prudká, že se nedala do branky usměrnit?

Chtěl jsem si to zpracovat, ale bohužel šla přihrávka na nohy. Pak se to z metru před bránou odrazilo až do ochranné sítě. Stane se.

Na první domácí utkání dorazily necelé čtyři tisícovky lidí. Není to trochu zklamání?

Každý si samozřejmě přeje, aby lidí chodilo víc. Vždycky ale říkám, že je důležité, aby šestnáct tisíc lidí chodilo až na konci (úsměv). Ale teď to je specifické. Venku je ještě pěkné počasí, lidi mají své zájmy. Bylo by dobré, kdyby přišli v úterý na Spartu.

Na začátku utkání běžel na kostce nad ledem sestřih z minulé mistrovské sezóny. Koukal jste na něj?

Ne, ne. Bavili jsme se s Davidem Hruškou. Jen jsme si všimli, jak putoval ke stropu pamětní dres.

Co jste si říkali?

(směje se) S ním je sranda. Těžko hodnotit.

Loňský úspěch už je tedy zapomenutý?

Zapomenutý není, ale sezóna začala nanovo. Už je to jen historie, na kterou se dá vzpomínat. Bylo by hezké si to v této sezóně znovu připomenout.

V úterý vás čeká pražské derby, do kterého půjdete se třemi výhrami v zádech. Může to psychicky pomoct?

Určitě. Je dobře, že jsme vyhráli venku i doma. Hlavně je důležité uhrát co nejvíc bodů do té doby, než vypukne Liga mistrů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články