Hlavní obsah

Hokejisté Zlína zahájili suchou přípravu. Už bez Freibergse a Claireauxa

Zlín

Hokejisté Zlína zahájili suchou přípravu na nový extraligový ročník. Potrvá až do konce června. Poté Berani nastoupí třítýdenní letní dovolenou, po jejím skončení by měli 27. července vyjet poprvé na led.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Úvodní týden bude ještě hodně individuální. Od příštího pondělí už ale chceme trénovat naplno v menších skupinách po šesti až osmi lidech. To už se bude blížit normálu. Snad se bude epidemiologická situace ohledně nákazy koronavirem dál zlepšovat a budeme se moct co nejdřív připravovat úplně stejně jako v předchozích letech. Včetně třeba fotbálku," přeje si zlínský kouč Robert Svoboda.

V kádru týmu už chybějí dva zahraniční borci. Lotyšský bek Freibergs ani francouzský útočník Claireaux neakceptovali nabízené prodloužení smlouvy. Vedení klubu prozatím nedošlo k dohodě ani s obráncem Buchtou.

Šanci zabojovat o místo v extraligovém celku naopak dostali mladíci Karafiát, Václavek, Dluhoš, Dobiáš a Suhrada. „Není příliš klubů, které se mohou pochlubit tolika odchovanci v extraligovém týmu. Svědčí to o naší výborné práci s mládeží," tvrdí Svoboda.

V přípravném období si moravské mužstvo naplánovalo osm přátelských duelů. K prvnímu z nich by mělo nastoupit 4. srpna doma proti Vítkovicím. „Je to dostatečný počet zápasů pro to, abychom si stihli vyzkoušet všechny hráče i jejich různé vazby," míní trenér Beranů.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec