Hlavní obsah

Stoprocentní Plzeň nadále vede, v pražském derby uspěla Slavia

PRAHA

I čtvrtý zápas O2 extraligy hokejisté Plzně vyhráli a nadále jsou první. V úterním 4. kole zvítězili 3:0 v Karlových Varech. Mistrovská Slavia otočila v pražském derby skóre a porazila Spartu 2:1. První vítězství si připsal Liberec po těsné výhře 2:1 v Třinci. Zlín udržel domácí neporazitelnost a zdolal Vítkovice 4:3, Kladno zvítězilo v Mladé Boleslavi 2:1. Litvínov otočil zápas s Budějovicemi a připsal si výhru 4:3 po samostatných nájezdech.

Článek

Plzeň rozhodla o výhře v západočeském derby na ledě Karlových Varů ve druhé třetině. Dvoubrankové vedení, které zařídili Vlasák s Karcíkem, Lasselsberger udržel. Necelou minutu před koncem zápasu navíc pečetil na konečných 3:0 kapitán hostí Martin Straka.

Souboj pražských S vyzněl lépe pro Slavii, která rozhodla o důležitých bodech nad hvězdami nabitou Spartou ve druhé třetině. Vedení se však ujali hosté, David Výborný zaznamenal premiérovou trefu v nové sezóně po teči od modré.

Sešívaní o osm minut později srovnali stav díky Davidu Hruškovi. Za další minutu rozjásal fanoušky Slavie Jiří Doležal a stav 2:1 vydržel až do závěrečné sirény. Zatímco Slavia v letošním ročníku ještě neprohrála a je na třetí pozici, Sparta se pohybuje na sedmém místě.

Kladno prodloužilo vítěznou šňůru a poradilo si s nováčkem extraligy Mladou Boleslaví 2:1 a je s jedenácti body druhé za vedoucí Plzní. Tři body putují na konto hostů díky vítězné trefě Radka Bělohlava z 54. minuty. Boleslavští stále čekají na první body, připsali si další těsnou porážku o gól a figurují na posledním místě.

Liberec poprvé vítězný

Liberec si připsal první plný bodový zisk, když porazil Třinec na jeho ledě těsně 2:1. Na první branku čekali diváci do 22. minuty, kdy se trefil Jiří Polanský. Hosté však o deset minut později vyrovnali zásluhou Klimenty a ve 33. minutě poslal Bílé Tygry do vedení Václav Pletka. Oceláři již ve třetí části skóre nesrovnali, a tak si Severočeši připsali první vítězství.

Napínavý duel viděli fanoušci ve Zlíně, kam zavítaly Vítkovice. Domácí po první dvacetiminutovce vedli brankou Ivana Rachůnka a ve druhé části zvýšil Matějka. Svěřenci Aloise Hadamczika však nesložili zbraně a ve druhé části srovnali stav. Na 3:2 pro Zlín v zápětí dal Jaroslav Balaštík.

Ve třetí části korunoval tlak hostů ve 49. minutě Petr Jurečka, když přesnou střelou k tyči vyrovnal stav. Zlínští však nechtěli ztratit domácí neporazitelnost a necelých sedm minut před koncem vsítil vítězný gól Bedřich Köhler.

Velký obrat Litvínova na jihu Čech

České Budějovice nenavázaly na vítězství ze Znojma a doma Litvínovu podlehli 3:4 po samostatných nájezdech. Pikantní náboj měl duel pro Lukáše Poživila, který v loňské sezóně oblékal dres Severočechů, a Viktora Hübla, jenž se vrátil z jihu Čech do Litvínova.

Velkého obratu byla svědkem Budvar arény, když Jihočeši vedli po úvodní dvacetiminutovce 3:0, ale v průběhu druhé a třetí části o vedení přišli. O vyrovnávací trefu se ve 42. minutě zasloužil Zdeněk Bahenský. Vítězný nájezd zaznamenal litvínovský Martin Jenáček.

Hokejová O2 extraliga - 4. kolo:
Zlín - Vítkovice 4:3on-line
Branky: 7. Rachůnek, 21. Matějka, 33. Balaštík, 54. Köhler - 27. Hruška, 30. Šimíček, 39. Jurečka.
Třinec - Liberec 1:2on-line
Branky: 22. Polanský - 32. Klimenta, 33. Pletka.
Č. Budějovice - Litvínov 3:4 SN.on-line
Branky: 3. a 15. Mertl, 18. Květoň - 32. Černý, 36. Hübl, 42. Bahenský, vítězný nájezd Jenáček.
M. Boleslav - Kladno 1:2on-line
Branka: 50. Boháč - 8. Martin Procházka, 54. Bělohlav.
K. Vary - Plzeň 0:3on-line
Branky: 32. Vlasák, 39. Kracík, 60. Straka.
Slavia Praha - Sparta Praha 2:1on-line
Branky: 31. Hruška, 32. Doležal - 23. Výborný.

Reklama

Související témata: