Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 4:3Köhler rozhodl o výhře Zlína nad Vítkovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Rachůnek 1 : 0
20. 2 : 0
26. Hruška 2 : 1
29. Šimíček 2 : 2
32. Balaštík 3 : 2
48. Jurečka 3 : 3
53. Hamrlík 4 : 3

Hokejisté Zlína porazili ve vypjatém zápase 4. kola extraligy Vítkovice 4:3 a rozhodující branku vstřelil útočník Bedřich Köhler, který přišel do týmu RI Okna na roční hostování právě z Vítkovic. Stínem zápasu byla řada vyloučených hráčů a zranění domácího gólmana Murína, který před druhou sirénou odkulhal do šatny.

Článek

Utkání začalo ve svižném tempu a oba brankáři měli v prvních minutách hodně práce. Hosté ve 3. minutě zahrozili po rychlém průniku Petrovického a Barinky. Vítkovický bek byl vzápětí vyloučen za hákování a Zlínu se naskytla úvodní výhoda přesilové hry. Trvala pouze čtyři sekundy, neboť za nedovolené bránění odešel za katr domácí Matějka. První branky se diváci dočkali v 7. minutě, když Rachůnek objel branku a poté prostřelil Pince.

Domácí mohli zvýšit při další přesilovce, neboť trestnou lavici zahříval Treille, ale k vážnějšímu ohroženi hostující svatyně se nedostali. Vítkovice narážely na bezchybného Murína, který vychytal kapitána Petrovického. Mraky se stáhly před zlínskou brankou po chybě beka Hamrlíka, když při vlastním oslabení ujela hostující dvojice a Štefanka spálil vyloženou šanci. Na druhé straně se ocitl ve slibné šanci Galvas, ale Pinc jeho střelu zlikvidoval. Před koncem první sirény se v hostujícím obranném pásmu strhla menší šarvátka, po které rozhodčí Vampola vyloučil tři hráče, z toho dva na vítkovické straně.

Druhá třetina přinesla spoustu emocí a vypjatých okamžiků. Domácí dostal do dvoubrankového náskoku laciným gólem Matějka, nicméně po chybné rozehrávce Beranů snížil Hruška. V polovině zápasu měli hosté výhodu 41 sekund přesilové hry pět na tři, kterou po sedmnácti sekundách využil vyrovnávacím gólem Šimíček.

Zlín však šel opět do vedení, když početní převahu využil kanonýr Balaštík, který úspěšně tečoval střelu Galvase od modré čáry. V čase 34:25 se strhla u zlínské střídačky velká bitka. Hlavním aktérem byl hostující Stehlík, který bezdůvodně krosčekoval Hamrlíka a následně se strhla na ledě velká mela. Rozhodčí udělil Stehlíkovi a domácímu Balánovi tresty ve hře a vítkovického Krsteva vyloučil také do konce zápasu. Emoce nestačily ani vychladnout a půldruhé minuty před druhou sirénou odkulhal po zákroku Štefanky z ledu s bolestivou grimasou gólman Murín.

V nervózním závěru Vítkovice srovnaly krok, když využily druhou přesilovku zásluhou přesné trefy obránce Jurečky od modré čáry. Domácí však projevili větší vůli po výhře. Šest minut před koncem třetí třetiny dotlačil kotouč za Pincova záda výborně hrající Köhler, který se začátkem září nevešel do základní kádru Hadamczikova týmu. Berani těsnou výhru udrželi až do závěrečné sirény. Hostům nepomohla k bodům ani závěrečná power play.

RI Okna Zlín - Vítkovice Steel 4:3 (1:0, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Rachůnek, 21. Matějka, 33. Balaštík (Galvas, Hamrlík), 54. Köhler (Hamrlík) - 27. R. Hruška, 30. Šimíček (Jurečka), 49. Jurečka (Trnka). Rozhodčí: Vampola - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 11:9, navíc Balán - Stehlík oba do konce utkání, Krstev 5 min. a do konce utkání, M. Barinka 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 3612.
Zlín: Murín (39. Biegl) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - Matějka, Kollár, Rachůnek - M. Pšurný, Balán, Kubiš - Ondráček, Roman Vlach, Mokrejš. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Vítkovice: Pinc (54. Štěpánek) - Jurečka, M. Barinka, Ovčačík, Stehlík, Trnka, Krstev - Kvapil, Petrovický, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Korhoň, Burger, Treille - Klimek, R. Hruška, Krenželok. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata: