Hlavní obsah

Karlovy Vary - Plzeň 0:3Plzeň vyhrála i v Karlových Varech a je stoprocentně úspěšná

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Vlasák 0 : 1
38. Kracík 0 : 2
59. Straka 0 : 3

KARLOVY VARY

Hokejisté Plzně zvítězili v západočeském derby na ledě Karlových Varů 3:0 a po čtyřech kolech s plným bodovým ziskem stále vládnou extralize. Lasselsberger získal ve druhé třetině dvoubrankové vedení díky trefám Tomáše Vlasáka a Jaroslava Kracíka v přesilových hrách, v poslední minutě pojistil výsledek Martin Straka. Gólman Roman Málek si připsal poprvé v sezóně čisté konto.

Článek

Plzeň, která už v přípravném období Energii dvakrát porazila, se musela obejít bez obránců Redlihse, Cartelliho a Dobrovolného. Domácím scházeli útočníci Pech a Procházka. Prvním větší šanci měl ve 4. minutě plzeňský lídr Straka, ale karlovarský gólman Mensator jeho pokus kryl.

Na druhé straně zahrozil čtvrtý útok karlovarských mladíků a třikrát vyzkoušel Málka Hluchý. Domácí byli aktivnější a ve 12. minutě pálil Košťál a v závěru úvodního dějství Melenovský. Na začátku druhé třetiny nezamířil přesně od modré čáry Dobroň.

Pře polovinou utkání se dostala do šancí také Plzeň a Mensatora prověřili Hudec a Vlasáka. První gól utkání padl ve 32. minutě, kdy v přesilovce Plzně vystřelil od modré čáry Benák a jeho střelu tečoval za Mensatorova záda Vlasák. Hosté na několik minut převzali iniciativu. Pak sice mohl odpovědět Kumstát, ale Málka nepřekonal a v 39. minutě po Strakově střele úspěšně dorážel Kracík.

Ve závěrečné části hosté kontrolovali vývoj a domácí se v ofenzívě nedařilo. Naopak Mensator musel krýt Benákovu střelu. Málka ohrozil v 56. minutě Grof. Výhru hostů dovršil 58 sekund před koncem při signalizovaném vyloučení domácího hráče Straka.

Energie Karlovy Vary - Lasselsberger Plzeň 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Vlasák (Benák, Kracík), 39. Kracík (Straka), 60. Straka (Vlasák). Rozhodčí: Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:2. Diváci: 4145.
Karlovy Vary: Mensator - Jiří Hanzlík, Dobroň, Duben, Grof, Řezníček, Němec, Mudroch, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Zucker, Kristek, Skladaný - Bílek, Melenovský, Hluchý - Dej, Kuběna, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Plzeň: Málek - Benák, Dresler, Čakajík, S. Hudec, Martinec, Pácal, Všetečka - Fabuš, Straka, Vlasák - Důras, Kracík, Matějovský - Dvořák, Šindel, Adamský - Kubalík, Vampola, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice