Hlavní obsah

Výborný: Gól pro mne nic neznamená, radši bych bral body

Útočník Sparty David Výborný měl být největší ozdobou hokejového derby pražských "S" a v úterním souboji na ledě Slavie svůj úkol částečně splnil. Vstřelil úvodní gól zápasu, který byl ale nakonec ze strany hostů jediný, takže jeho první trefa v extralize po návratu z NHL pro něj neměla valný význam. "Klidně bych nedal gól deset zápasů, jen kdybychom bodovali," tvrdil Výborný po zápase.

Článek

Máte alespoň trochu radost ze své první branky v extralize po návratu z NHL?

Pro mě ten gól vůbec nic neznamená. Klidně bych nedal gól deset zápasů, jen kdybychom bodovali.  Je to pro nás škoda, protože jsme odehráli slušný zápas. Jenže jak jsme dali gól, tak jsme měli asi desetiminutový výpadek, ve kterém nás Slavia přehrála. Ve třetí třetině jsme určitě nějaký tlak měli, ale gól už z toho nepadl.

Věřil jste, že po té vstřelené brance můžete v zápase uspět?

Hlavně jsme měli udržet vedení do konce druhé třetiny a zkusit dát ještě jeden gól. Jenže to se nám v poslední době moc nedaří...V posledních dvou zápasech když jsme vedli, tak jsme vzápětí hned dostali góly.

Zápas asi hodně ovlivnila neproměněná přesilovka pět na tři na začátku zápasu.

Určitě. Já tam měl z otočky před sebou jen poloprázdnou bránu a trefil jsem tyčku. Sice jsme měli šance, ale v přesilovce pět na tři bysme prostě gól dát měli.

Vy sám jste měl několik šancí, trefil jste tyčku. Byla v tom i trochu smůla?

Hlavně mě štve, že jsem nevyrovnal v té šanci tři minuty před koncem. To mě hodně mrzí, protože jsme mohli jít do prodloužení a mohli bodovat. Určitě jsem ještě minimálně jeden gól mohl dát.

Střelecky se vám nedaří, mohlo by pomoci proházení útoků?

To se musíte zeptat trenérů. Ale kdyby se nám dál takhle nedařilo, tak je to možné. Nemůže spolu hrát dvacet zápasů útok, který za tu dobu dá třeba jen pět gólů.

Cítíte přesto, že se hra vašeho útoku lepší?

Myslím, že proti Slavii hrála naše lajna zatím nejlepší zápas, i když se nám povedlo dát jenom jeden gól a určitě bysme jich měli dávat víc. Trošku jsme zjednodušili hru a užší kluziště Slavie nám hodně vyhovovalo, takové by mělo být všude. Je to pro hokej atraktivnější.

Ani vám na užším kluzišti nevadí ta spousta fyzických kontaktů?

Z Ameriky jsme zvyklí hrát proti dvoumetrovým frajerům. A pro mě je to užší kluziště opravdu lepší, protože se člověk dostane do šancí víc, než na širších.

Co říkáte na úroveň extraligy, změnila se hodně od vašeho posledního působení?

Je teprve začátek ligy, všichni jsou natěšení... Trochu mi to připomíná období při stávce v NHL. Doufám, že budou fanoušci chodit i nadále.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín