Hlavní obsah

Ze spousty šancí Sparta vytěžila jen teč Výborného, a to bylo málo

PRAHA

Svého rivala ze Slavie v úterý sice přestříleli, ale co to bylo platné, když se z celkových sedmatřiceti střel ujala jen šikovná teč Davida Výborného v přesilové hře. Hokejisté Sparty si přitom v O2 Areně vytvořili spoustu šancí a sehráli několik přesilových her. Jenže jejich hra na užším kluzišti postrádala lehkost a neefektivnost především v dvojnásobné přesilovce z úvodu zápasu Sparťany hodně mrzela.

Článek

„To zápas určitě dost ovlivnilo. Já tam měl z otočky před sebou jen poloprázdnou bránu a trefil jsem tyčku. Sice jsme měli šance, ale v přesilovce pět na tři bychom prostě gól dát měli,“ kál se po utkání kapitán Sparty David Výborný. „Nevím, čím to je, ale přesilovky se nám nedaří už od začátku sezóny. Přitom právě z nich bychom měli dávat góly,“ přidal se jeho parťák z prvního útoku Martin Ručinský.

Z branky sledoval marnou snahu svých spoluhráčů gólman Sparty Tomáš Pöpperle, který vyzdvihl hru soupeře v oslabení. „Slavia hraje na tomhle užším kluzišti oslabení hodně dobře. Má rychlý přístup k hráčům a soupeř nemá moc času něco vymyslet. Nám se navíc nepovedla žádná odražená střela nebo dorážka, takže i trochu smůla,“ litoval nejlepší hráč Sparty v zápase.

Výborný: Měli jsme vedení udržet

Sparta se v početní výhodě prosadila až na začátku druhé třetiny, kdy Výborný šikovně tečoval střelu Černoška od modré čáry.  Jenže po necelých deseti minutách dokázala domácí Slavia zápas otočit. „Měli jsme vedení do konce třetiny udržet a zkusit dát ještě jeden gól. Jenže to se nám v poslední době moc nedaří. Pokaždé, když jsme vedli, tak jsme vzápětí hned dostali góly,“ zlobil se Výborný.

Především druhý gól v 32. minutě byl pro Spartu dost smolný. „Jeli na mne dva na jednoho a Doležal přihrával, takže jsem se přesouval na druhou stranu. Jenže puk trefil hůl Franty Ptáčka, od které se odrazil zpátky k volnému Doležalovi. Tam už se bohužel nedalo nic dělat,“ mrzelo Pöpperleho, kterého ani moc nepřekvapilo, že hrdinou zápasu byl nakonec slávistický mladíček na úkor řady hvězd z obou týmů. „Na ty slavnější hráče si přece jen dává každý víc pozor a mladí tak mají větší šanci někde proklouznout, to se stává.“

Ručinský: To nebyl faul, takových zákroků tam bylo tisíc

V závěru zápasu si Sparta vynutila velký tlak, který uťalo vyloučení Ručinského necelé dvě minuty před koncem. „Myslím, že to nebyl faul. Takových zákroků tam bylo tisíc - hákování, držení - a nepísklo se nic. V tak prestižním zápase pískat minutu a půl před koncem takovýhle zákrok, nevím... Já měl hokejku dole a on o ni zakopnul. Rozhodčí je pán na hřišti a pískl to, takže víc nemá cenu se k tomu vyjadřovat,“ komentoval svůj trest Ručinský.

Sparta nakonec mohla ještě jednou inkasovat, když se na její branku 39 vteřin před koncem řítil osamocený Roman Červenka. Ale gólman Pöpperle spolehlivě zasáhl. "Ještě jsem to trochu tečoval ven, cítil jsem, že mi puk trefil vyrážečku," komentoval sparťanský gólman poslední akci zápasu.

Reklama

Související témata: