Hlavní obsah

Střílení gólů, to je zatím Achillova pata prvního útoku Sparty

PRAHA

Ve čtyřech dosavadních zápasech extraligy nastříleli hokejisté Sparty dvanáct branek, což je v soutěži řadí k lepšímu průměru. Hodně za očekáváním jsou však zatím hvězdné posily z NHL Martin Ručinský a David Výborný. S kanonýrem Petrem Tonem měl tenhle elitní útok Sparty být hrozbou pro všechny soupeře, jenže dosud se dokázal prosadit jen třikrát a to ještě dva góly vstřelil Ton z trestných střílení.

Článek

V úterním pražském derby proti Slavii se konečně mezi střelce prosadil také Výborný, Ručinský zatím na svůj první gól v sezóně čeká. Naposledy si připsal teprve druhou asistenci při úspěšné teči Výborného v přesilové hře. „Myslím, že jsme nehráli zase tak špatně. V první třetině jsme předváděli to, co jsme chtěli. Hráli jsme jednoduše a měli šance... Ale nedáváme góly, to je momentálně naše Achillova pata. Když dáme jeden gól za zápas, tak těžko můžeme něco vyhrát,“ uznává Ručinský.

„Myslím, že proti Slavii hrála naše lajna zatím nejlepší zápas. I když je pravda, že bychom měli dávat víc než jen jeden gól,“ dodal David Výborný a je připraven i na variantu, že bude mít v průběhu sezóny na křídlech jiné parťáky. „Kdyby se nám i nadále nedařilo, tak je to možné. Nemůže spolu pořád hrát útok, který za dvacet zápasů dá třeba jen pět branek. Ale to se musíte zeptat trenérů,“ odkázal na svého otce na lavičce týmu.

František Výborný zatím zůstává v klidu. „My věříme, že se nakonec první řada prosadí. Šance si stále vytvářejí,“ vzkázal na pozápasové tiskové konferenci. A spoluhráčů se zastal i brankář Tomáš Pöpperle. „Zatím nám v koncovce trochu schází lehkost. Ale je brzy na nějaké závěry. Ještě zbývá osmačtyřicet zápasů a až se rozjedeme, tak nám to tam snad začne i padat,“ dodala současná jednička Sparty.

Reklama

Související témata: