Hlavní obsah

Slavia - Vítkovice 3:2Slavia v předehrávce zdolala Vítkovice, v prodloužení rozhodl Bednář

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Jelínek 1 : 0
11. Burger 1 : 1
11. Burger 1 : 2
30. Vondrka 2 : 2

PRAHA

Hokejisté Slavie porazili v předehrávce 5. kola O2 extraligy Vítkovice 3:2 po prodloužení a udrželi si tak neporazitelnost. Moravané se tak ani nyní nedočkali své první výhry nad Slavií ve vysočanské hale. Utkání se hrálo v komorní atmosféře, přítomných 2612 diváků se v hale téměř ztratilo. Zbylých šest utkání pátého kola je na programu v pátek.

Článek

V brance hostů se od úvodních minut objevil Jakub Štěpánek, tradiční jedničku Marka Pince do utkání nepustily problémy z ramenem. Trenéru Hadamczikovi navíc chyběly defenzivní opory Angel Krstev s Richardem Stehlíkem, kteří kvůli hromadné bitce v předchozím utkání se Zlínem obdrželi trest ve hře, což automaticky znamená stop pro další utkání.

Hned ve druhé minutě stálo při vítkovickém gólmanovi štěstí, Žižkova dělovka od modré orazítkovala tyč. O minutu později už ale šla Slavia do vedení. Kadlec našel přesným pasem před brankou nekrytého Jelínka, který svým premiérovým gólem v extralize poslal Pražany do vedení. S Vítkovicemi navíc mohlo být vzápětí ještě hůř, domácí ale svou minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři sehráli příliš staticky.

V polovině úvodní třetiny projel slávistickou obranou jako nůž máslem Krenželok, předložil puk Burgerovi, pro něhož nebyl problém zasunout puk za Svobodu. Za dalších pětatřicet vteřin šli navíc hosté do vedení. Unikajícího Korhoně zastavil jen za cenu faulu Vašíček a sudí Husička neváhal nařídit trestné střílení. K jeho provedení se rozjel Burger a svým druhým gólem obrátil skóre. Ve 14. minutě dostali Pražané možnost hrát již druhou dlouhou dvojnásobnou přesilovku, protože ale ve vyložené šanci selhal i Vondrka, ani nyní se neprosadili. "Přesilovky se nám nedařily. Vítkovice hrály v defenzivě výborně, moc jsme se přes jejich obranu nemohli prosadit," pochválil soupeře slávistický asistent Jiří Kalous.

Barinka s krvavým zraněním v obličeji odstoupil

Velice spoře zaplněné ochozy vysočanské haly tempo zápasu za sedaček příliš zvedat nemohlo, hra s přibývajícím časem upadla spíše do podprůměru. Výjimkou byla pěkná Bednářova individuální akce z pětadvacáté minuty, ke gólu ale nevedla. O minutu později utkání předčasně skončilo pro vítkovického beka Michala Barinku, kterého do obličeje zasáhla brusle spoluhráče Jurečky. Barinka s krvavým zraněním okamžitě zamířil do šaten a v dalším průběhu se již na ledě neobjevil. "Barinka má přeraženou chrupavku, nemohl dýchat. Teď je v nemocnici, podrobnosti budeme vědět pozděhi," prohlásil vítkovický asistent Zdeněk Moták.

V polovině druhé části hry pálil při přesilové hře z voleje Francouz Treille, Svoboda se ale stačil včas přesunout a pokus zlikvidoval. Vítkovice nejenže početní výhodu nevyužily, dokonce při ní ještě inkasovaly. Bednář při úniku dvou na jednoho předložil puk Vondrkovi, který ho zvedl přesně pod horní tyčku a srovnal na 2:2. V závěru druhé třetiny mohl poslat Slavii do vedení Červenka, z ideální pozice mezi kruhy ale branku minul. V následné mele zachytil Štěpánek puk na brankové čáře. "V druhé a třetí třetině už byla hra vyrovnaná," řekl Moták.

V prodloužení rozhodl Bednář

<span><span><span>První šance v třetí třetině přišla až v její desáté minutě, Petrovického bekhendovou střelu ale Svoboda ztlumil na své hrudi. V 55. minutě chyboval v rozehrávce domácí Kadlec, čehož málem využil Ujčík. Jeho dělovku ale Svoboda lapačkou reflexivně lapil. Slávistický gólman svůj tým podržel i při tutovce Krenželoka. Další šance už nepřišly, na řadu tak přišlo prodloužení.V něm ve druhé minuté rozhodl o bodu navíc pro Pražany Bednář. Slavia tak i svůj pátý zápas v sezóně vyhrála o jediný gól. "Herně se nám ještě příliš nedaří, o to nás výhra více těší," prohlásil Kalous.</span></span></span>

Slavia Praha - Vítkovice Steel 3:2 po prodloužení  (1:2, 1:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 3. P. Jelínek (Kadlec), 30. Vondrka (Bednář), 62. Bednář (J. Novák, Červenka) - 11. Burger (Krenželok), 11. Burger z trestného střílení. Rozhodčí: Husička - Bryška, Chytil. Vyloučení: 5:6. Bez využití: V oslabení: 1:0. Diváci: 2612.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Doležal - Sklenář, V. Růžička ml., Tomica - Borovanský, P. Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, M. Barinka, Ovčačík, Trnka, Suchý, Tichý - Treille, Petrovický, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Roman, Burger, Krenželok - Korhoň, R. Hruška, Klimek. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata: