Hlavní obsah

Bednář: Na hokej na Slavii jako divák? Pro normální lidi to není jednoduché

Vítkovice sice v prodloužení porazila, herně se Slavii ale nedařilo. Dobře si to uvědomoval i Jaroslav Bednář, který se podepsal pod dva góly Pražanů. Nejprve připravil vyrovnávací trefu na 2:2 pro Vondrku, v prodloužení pak rozhodl sám. Přesto se svými dosavadními výkony spokojen není. „Mohlo by to být lepší,“ říká sebekriticky hokejový útočník.

Článek

V úvodní třetině jste promarnili dvě dlouhé dvojnásobné přesilovky. S nimi asi nemůže panovat spokojenost, že?

Sehráli jsme je hrozně. Úplně příšerně. Kdybychom z nich dali dva góly, zápas by se vyvíjel úplně jinak.

Ve druhé třetině jste v oslabení připravil vyrovnávací gól Vondrkovi. Věděl jste o něm, když jste ujížděli dva na jednoho?

Řeknu to úplně na rovinu. Vůbec jsem neměl sílu. Vítkovice nás uzamkly, snad minutu jsme byli pod tlakem. Já jsem tahal nohy, pak se mi ale podařilo vyšťouchnout puk a předložil jsem ho Michalovi, který to dával de facto do prázdné branky. Ještě k tomu se výborně trefil pod horní tyčku. Já jsem pak ani neměl sílu dojet na střídačku.

V prodloužení se šance střídaly na obou stranách, vyhrát mohl kterýkoli tým...

To byl hurá hokej, to bylo pro lidi! Takhle to má být! Lidi se alespoň pobavili.

Pak jste ale zápas ukončil vy...

Za ten gól jsem strašně rád. Letos jsem dal tři góly a všechny tři byly vítězné. To se mi snadnikdy nepovedlo.

Cítíte tedy formu?

Pořád to není ono. Do šancí se nedostávám. Sám se sebou spokojený nejsem. Podle statistik mám sice z pěti zápasů pět bodů, ale osobní pocit ještě stoprocentně nedosahuje toho, co bych si představoval. Budu sebekritický... Ještě nejsem spokojený s tím, co teď předvádím. Mohlo by to být lepší.

Herně se Slavii i přes výhry příliš nedaří. Sbíráte ale bod za bodem, což je důležité.

Souhlasím. Naštěstí nás drží Adam Svoboda a výborně hraje první pětka. Musíme si toho vážit.Většina zápasů, které jsme odehráli, byla těžká. A teď přijdou další. Musí nás začít hrát víc. Nejen čtyři pět hráčů, kteří to táhli doposud.

Vítkovicím v Praze chyběli obránci Krstev se Stehlíkem, pro zranění nechytala ani gólmanská jednička Pinc. Padlo o tom před zápasem v kabině slovo?

Věděli jsme, že mají málo obránců, navíc se jim v průběhu zápasu zranil Michal Barinka. Vítkovice de facto dohrávaly jen na tři nebo čtyři obránce. Chtěli jsem je proto rozbruslit, moc se nám to ale nepovedlo.

Do O2 Arény dorazilo jen něco málo přes dva tisíce lidí. Jak se vám před tak slabou návštěvou hrálo?

Já jsem tu od toho, abych hrál. Ne abych hodnotil lidi. Jak jsme se tady ale o tom bavili, s těmi cenami za vstupné to pro normální lidi určitě není jednoduché. Nedá se nic dělat. Doufám, že management lidi přitáhne nějak jinak.

Vnímá počet diváků v hledišti i samotný hráč?

Určitě. To je jasné. Když se člověk ze střídačky podívá na druhou stranu a tribuny nejsou ani ze třetiny zaplněné... Radši se na to nedívat. Zvlášť mě to překvapilo ve srovnání s derby se Spartou, na které přišlo deset tisíc. I na něj jsem ale čekal, že přijde tak třináct patnáct tisíc. Že navrátilci jako je David Výborný s Martinem Ručinským lidi přitáhnou. Zvlášť, když i my jsme venku dvakrát vyhráli.

Proč tedy lidi podle vás Slavia netáhne?

Nevím. Nevím, proč lidi nechodí. Asi je to tou cenou vstupenek. Nebo televizním přenosem.

Možná i proto, že ve stejný čas hrála fotbalová Slavia zápas poháru UEFA.

Je to možné.

Komentátor České televize Robert Záruba během televizního přenosu několikrát připomínal vaši sázku. Vzpomenete si na ni ještě?

Jo, jo. Pavel Richter mě oslovil, jestli se ním nechci vsadit o to, kolik udělám bodů v základní části. Já i Pavel jsme hraví. Měl jsem podmínku, že když prohraje, bude mi nahazovat háček na žížaly na rybách. Já bych mu zase v případě prohry dělal caddyho na golfu (Bednář by Richterovi vozil golfové hole). To k tomu patří, nebráním se tomu. Stoprocentně ale budu kouzlit, abych udělal vše pro to, abych ho na těch rybách viděl.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec