Hlavní obsah

Hokejisté Plzně rozstříleli Budějovice, popáté vyhrálo i Kladno

PRAHA

Hokejisté Plzně rozstříleli na svém ledě České Budějovice 9:4 a vyhráli tak i pátý zápas letošního ročníku extraligy. Plzeň vede s plným počtem bodů tabulku ligy. Popáté vyhrálo i Kladno, které si na svém ledě poradilo s Pardubicemi 5:1. Sparta naopak ukončila svou černou minisérii a po dvou prohrách si odváží výhru 4:2 z ledu Třince. Litvínov před domácím publikem porazil Karlovy Vary 4:2. Znojmo porazilo Zlín 3:2 po samostatných nájezdech. Mladá Boleslav znovu prohrála, tentokrát v Liberci 2:4.

Článek

Dokonalé přestřelky byli svědky diváci v Plzni, kam zavítali hokejisté Českých Budějovic. Plzeň poprvé poslal do vedení z trestného střílení Tomáš Vlasák, vzápětí však vyrovnal Ivan Huml. Dorážka Radka Matějovského znamenala další vedení Plzeňanů, v přesilové hře ale znovu vyrovnával Huml. Moundfield se poprvé dostal do vedení ve 32. minutě. Střelu Tomáše Frola tečoval před Romanem Málkem do sítě Milan Gulaš.

Domácí ale dokázali odpovědět o tři minuty později. Michal Důras se natlačil před brankáře hostů a pomocí blafáku jej překonal. Opětovné vedení na stranu Západočechů zařídil Peter Fabuš, který obkroužil branku Kováře a s pomocí jednoho z obránců zasunul puk do branky.

Potřetí v zápase dokázali českobudějovičtí vyrovnat. Půl minuty před sirénou vnikl Radek Duda do obrany a přihrál Tomáši Kůrkovi, který rozsvítil světlo za Romanem Málkem počtvrté. O osudu zápasu nakonec rozhodli Západočeši v průběhu dvou minut. Z druhé branky v utkání se nejdříve radoval Michal Důras a v přesilovce zvýšil vedení Václav Benák. Další zásahy přidali Martin Čakajík, druhou brankou v utkání Tomáš Vlasák a na konečných 9:4 upravil Peter Fabuš.

Kladno si doma snadno poradilo s Pardubicemi

Pardubice začaly na kladenském ledě mnohem aktivněji, domácím ale pomohlo vyloučení Petera Puchera, navrátilce do pardubické sestavy. Těsně po skončení přesilovky nahodil puk na Lašáka Pavel Skrbek, před hostujícím gólmanem ale tečoval puk Martin Frolík a otevřel skóre zápasu.

Domácím se podařil skvělý vstup do druhého dějství. Hned v první minutě při situaci dva na jednoho se na Lašáka řítili Martin Procházka a Richard Diviš. Druhý jmenovaný vystřelil a puk spadl za záda pardubického gólmana. Dvě minuty nato poslal brankář Miroslav Kopřiva dlouhý pas na Petra Tenkráta, který nadvakrát překonal Lašáka. Kopřiva si tak připsal bod za asistenci. Snadné vítězství Kladna potvrdili čtvrtým gólem Jaroslav Kalla v přesilovce 5 na 3 a David Růžička střelou od modré. Za Východočechy snižoval tři minuty před koncem Jan Kolář. Kladno si poradilo s Pardubicemi 5:1.

Sparta ukončila černou minisérii v Třinci

Hokejisté Třince začali zápas proti Spartě nátlakem, přesto to byli Pražané, kteří otevřeli skóre zápasu. Jakub Koreis na konci osmé minuty poslal zpoza Vojtkovy branky přihrávku Petru Tonovi, který vsítil gól střelou do horní části třinecké branky. Do první desetiminutovky se hosté radovali ještě jednou. Střelu Gulašiho dorážel do brány David Výborný.

Domácí do konce první části snížili, když tlak domácích dokázal přetavit v kontaktní branku Miroslav Kováčik po přihrávce Jiřího Polanského. Dvoubrankové vedení si sparťané vzali zpět hned na začátku druhé části, když se trefil Marek Černošek. Na konci 14. minuty přejel Petr Ton s pukem na holi celé kluziště a přihrál Martinu Podlešákovi, který již neměl nejmenší problém dopravit puk za Vojtkova záda počtvrté. Na konečných 2:4 z pohledu domácích snižoval ve třetí třetině Jozef Balej.

Litvínov porazil Vary po obratu ve třetí třetině

Žalostnou střeleckou potenci se podařilo hokejistům Karlových Varů vylepšit na ledě Litvínova již v polovině druhé minuty. Po závaru před brankou domácích dostal puk za brankáře Jaroslava Hübla František Skladaný. Už po 44 vteřinách druhé třetiny se domácím podařilo vyrovnat. Střelu Kubinčáka dokázal ještě Mensator vyrazit. K puku se ale dostal Robert Reichel a brankáře Energie překonal.

Pytel z brankami se v Litvínově rozsypal v závěrečné třetině. Hosty nejdříve poslal do vedení střelou švihem Jaroslav Kristek, hned v následující minutě ale vyrovnal Jakub Černý. Obrat v utkání se domácím povedl ve 48. minutě. František Lukeš překvapivě vystřelil ještě ve středním pásmu a překonal nekoncentrovaného Mensatora. Na konečných 4:2 pro Litvínov stanovil střelou do prázdné branky Vojtěch Kubinčák.

Znojmo porazilo Zlín v nájezdech

Na ledě předposledního Znojma se představil Zlín a od páté minuty prohrával. Jaroslav Svoboda našel před bránou volného Karla Pláška, který nadvakrát prostřelil Radovana Biegla v brance Zlína. Do konce první třetiny se domácí radovali ještě jednou. Na konci 18. minuty tečoval Štachovo nahození Radek Procházka a kotouč po jeho zásahu skončil v síti. Hosté snížili přesně v polovině základní hrací doby. Proti Galvasově střele dokázal ještě Jiří Trvaj v brance domácích zasáhnout, na dorážku Petra Lešky však již byl krátký.

Další branky se domácí diváci dočkali až v 60. minutě, radovat se z ní ale nemohli. Martin Hamrlík prostřelil domácího gólmana mezi betony. O vítězi nakonec rozhodly samostatné nájezdy, v nichž byli šťastnější Znojemští Orli. Rozhodující nájezd proměnil Radim Bičánek.

Boleslav první body v Libercí nezískala

Hokejisté Mladé Boleslavi se představili na ledě Bílých Tygrů Liberec s touhou získat první extraligové body. Už ve třetí minutě ale museli sledovat svého brankáře, jak po dorážce Václava Pletky loví puk ze své sítě. Vše podstatné se odehrálo na konci druhé třetiny. Nejdříve zvýšil náskok Severočechů Václav Nedorost, aby o tři minuty snížil Roman Pšurný.

Dvě minuty před koncem druhého dějství se ale trefil Andrej Podkonický. O zdramatizování zápasu se hosté pokusili ve 47. minutě, kdy se prosadil čerstvě uzdravený Richard Král. O konečné výhře 4:2 nakonec rozhodl svou druhou brankou v utkání Václav Pletka.

Hokejová O2 extraliga - 5. kolo:
čtvrtekSlavia Praha - Vítkovice 3:2 v prodl.on-line
Branky: 3. Jelínek, 30. Vondrka, 62. Bednář - 11. a 11. Burger.
pátekTřinec - Sparta Praha 2:4on-line
Branky: 20. Kováčik, 49. Balej - 8. Ton, 10. Výborný, 22. Černošek, 34. Podlešák
pátekZnojmo - Zlín 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 05. Plášek, 18. Procházka, roz. náj. Bičánek - 31. Leška, 60. Hamrlík.
pátekKladno - Pardubice 5:1on-line
Branky: 5. Frolík, 21. Diviš, 23. Tenkrát, 37. Kalla, 48. Růžička - 58. Kolář.
pátekPlzeň - Č. Budějovice 9:4on-line
Branky: 3., 50. Vlasák, 11. Matějovský, 35., 44. Důras, 39., 60. Fabuš, 45. Benák, 49. Čakajík - 7., 16. Huml, 32. Gulaš, 40. Kůrka.
pátekLitvínov - Karlovy Vary 4:2on-line
Branky: 21. Reichel, 46. Černý, 48. Lukeš, 60. Kubinčák - 2. Skladaný, 45. Kristek
pátekBílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:2on-line
Branky: 3., 60. Pletka, 33. Nedorost, 38. Podkonický - 36. Pšurný, 47. Král.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín