Hlavní obsah

Plzeň - Č.Budějovice 9:4Plzeň přestřílela Jihočechy a je nadále stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Vlasák 1 : 0
7. Huml 1 : 1
11. Matějovský 2 : 1
16. Huml 2 : 2
32. Gulaš 2 : 3
35. Důras 3 : 3
39. Fabuš 4 : 3
40. Kůrka 4 : 4
44. Dresler 5 : 4
45. Benák 6 : 4
49. Čakajík 7 : 4
50. Vlasák 8 : 4
60. Fabuš 9 : 4

PLZEŇ

Hokejisté Plzně nadále vládnou O2 extralize! V pátečním 5. kole nejvyšší české soutěže Lasselsberger přestřílel českobudějovický Mountfield 9:4 a jako jediný stále neztratil ani bod. Nejproduktivnější tým extraligy zlomil ambiciózního soupeře, jenž se v úvodu sezóny trápí, pěti góly ve třetím dějství.

Článek

Už po 168 sekundách Veselý zahákoval Martina Straku a hlavní rozhodčí Hodek odpískal přísné trestné střílení. K tomu se postavil tradiční domácí exekutor Tomáš Vlasák a s přehledem prostřelil betony Jakuba Kováře, který dostal přednost před zkušeným Romanem Turkem. "Turek měl teplotu. Střídal by jen v případě, že by se Kovářovi něco stalo," vysvětlil po utkání trenér Ernest Bokroš. V domácím dresu se představil Daniel Zápotočný, který bude Plzni vypomáhat při zdravotních potížích jejích obránců.

Zaplněné ochozy zmlkly v 7. minutě. Ex-plzeňský Radek Duda zadovkou posunul puk na Ivana Humla a ten lehkým švihem překvapil Romana Málka v plzeňské brance. Jihočechy od nové sezóny trénuje Ernest Bokroš, který v Plzni z předchozích působení ve Zlíně a ve Vítkovicích příliš populární není. Na střídačce slovenský kouč energicky udílel pokyny. Tu Dudovi, po chvíli Mertlovi.

Ambiciózní hosté v úvodu sezóny doplácejí na hrubé chyby v obraně a další předvedli hned v první třetině. Důrase sice v 11. minutě obrana vytlačila k mantinelu, nahozený kotouč ale mohl ze dvou metrů do odkryté branky doklepnout neobsazený Radek Matějovský. Ještě do přestávky ovšem znovu srovnal Huml, který tečoval přesilovkovou střelu Sičáka od modré čáry.

Bezstarostný hokej pokračoval i po přestávce

Do druhé třetiny už nenastoupil hostující kapitán Sailer, jemuž museli ve 13. minutě pomoci na střídačku spoluhráči. Hned v první minutě druhého dějství mohl završit hattrick Huml, po chybě Dreslera nenápadným nahozením od mantinelu trefil tyč. Branková konstrukce zvonila i na druhé straně po akci důrazného Benáka a několika odrazech od bruslí před brankovištěm.

V polovině zápasu mohla přibližně třicítka hostujících příznivců jásat. Přesilovku sice Jihočeši nevyužili, ale po uplynutí trestu Kracíka sklepl Milan Gulaš nahození Frola a České Budějovice vedly. "Kdyby nám tady soupeř odskočil na rozdíl dvou gólů, dopadlo by to s námi špatně. České Budějovice byly najednou rychlejší a silnější," řekl po zápase novinářům domácí asistent Milan Razým.

Vyrovnání zařídil Důras. Před Kovářem si dovolil drzou kličku kolem obránce a rychlou bekhendovou střelou na první tyč vyrovnal. Plzeň poslal opět do vedení Peter Fabuš v 39. minutě. Slovenský útočník obkroužil branku a z nulového úhlu si pomohl nastřelením českobudějovického brankáře. Hosté ale dokázali ještě do přestávky vyrovnat. Diváci nejprve bouřlivě aplaudovali tvrdému zákroku na Dudu, ten poté založil jednoduchou akci, na jejímž konci byl Tomáš Kůrka.

Hosté odpadli

Ve 44. minutě při hře 4 na 4 se výsledková houpačka opět naklonila na stranu Plzně. Čakajík vysunul Hudce, ten křižným pasem našel Michala Důrase a ten nada padajícím Kovářem vstřelil pátý domácí gól. Naděje hostí na bodový zisk vzaly za své o 53 sekund později. V přesilovce sice střela Václavu Benákovi nesedla, ale puk ze zlomené hole přesto skončil v brance.

Navíc za okamžik prosvištěl obranou bek Martin Čakajík a přidal sedmý zásah, odevzdané hosty dorazila kombinace prvního útoku. Na konci ťukesu byl Vlasák a ochozy znělo radostné "Plzeň vede ligu". Brankostroj se zastavil až po deváté trefě, jíž docílil v poslední minutě v přesilovce Fabuš. České Budějovice mají o další důvod k zamyšlení více, v pěti utkáních inkasovaly 23 gólů. "Je to pro nás hodně špatná vizitka, těžko se bude obhajovat. Přitom dvě třetiny by se mi hodnotily dobře, takhle se ani nechci moc vyjadřovat," nebylo do smíchu kouči Českých Budějovic Bokrošovi.

Lasselsberger Plzeň - Mountfield České Budějovice 9:4 (2:2, 2:2, 5:0)
Branky a nahrávky: 3. Vlasák z trest. střílení, 11. Matějovský (Důras), 35. Důras (Kracík), 39. Fabuš (Dresler), 44. Důras (S. Hudec, Čakajík), 45. Benák (Fabuš), 49. Čakajík (Důras, Matějovský), 50. Vlasák (Straka, Fabuš), 60. Fabuš (Vaculík,Kracík) - 7. Huml (Duda, Kůrka), 16. Huml (Sičák, Toman), 32. Gulaš (Frolo, Kuchejda), 40. Kůrka (Toman, Duda). Rozhodčí: Hodek - Bejček, Pouzar. Vyloučení: 8:6, navíc Huml (Č. Budějovic) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 8245.
Plzeň: Málek - Benák, Dresler, Čakajík, S. Hudec, Martinec, Pácal, Zápotočný - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Kracík, Matějovský - Dvořák, Šindel, Adamský - Kubalík, Vampola, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Č. Budějovice: Kovář - Poživil, Gřegořek, Sičák, Toman, Frolo, Vydarený, Mucha - M. Hudec, Vak, Veselý - Duda, Huml, Kůrka - Gulaš, Šimánek, Sailer (20. Kuchejda) - Hřebejk, Mertl, L. Květoň. Trenéři: Bokroš a Tlačil.

Reklama

Související témata: