Hlavní obsah

Znojmo - Zlín 3:2Uzdravený Bičánek zajistil Znojmu vítězství nad Zlínem 3:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Plášek 1 : 0
18. Procházka 2 : 0
31. Leška 2 : 1
60. Hamrlík 2 : 2
65. Bičánek 3 : 2

ZNOJMO

Samostatný nájezd uzdraveného obránce Radima Bičánka v sedmé sérii rozhodl v dramatické zápletce o vítězství hokejistů Znojma nad Zlínem 3:2. Orli sice sahali v pátém kole po střelecky vydařené úvodní třetině po třech bodech, obránce Hamrlík ale v poslední minutě při power play vyrovnal a vynutil si prodloužení. Zlín tak získal v letošní sezoně první bod na soupeřově kluzišti.

Článek

Do sestavy Znojma se sice poprvé v letošní sezóně vrátil uzdravený obránce Bičánek. Trenér Orlů Rulík ale příliš důvodů k radosti neměl, neboť mu pro změnu ze sestavy vypadl útočník Dopita, jehož vyřadil bolestivý úraz po nastřelení pukem do nohy. Také Zlín ale nebyl kompletní, nejcitelněji mu chyběl zraněný brankář Murín, po zranění se ale vrátil do sestavy Záhorovský.

Navzdory Dopitově absenci Znojmo celou úvodní třetinu svého soupeře přehrávalo nejen rychlostí, ale také mnohem pohlednější kombinační souhrou. K tlaku napomohla Orlům i hodně nepřesná hra soupeře, který vážněji neohrozil brankáře Trvaje.

Agresivnější hra pomohla Znojmu nejen k herní převaze, ale také k získání dvoubrankového náskoku. Už v 5. minutě po přihrávce Svobody se podařilo Pláškovi na druhý pokus překonat brankáře Biegla. Z herní pohody Zlín rozhodila častí vyloučení. Těsně před koncem úvodní dvacetiminutovky domácí hokejisté využili početní převahu, když Štachovu střelu od modré čáry tečoval Procházka a na změnu kotouče už Biegl nereagoval.

Po slibném úvodu se Znojmo trápilo

Vývoj utkání se zcela obrátil ve druhé třetině, neboť v úvodních deseti minutách hrálo Znojmo třikrát v oslabení. Hosté si v přesilovkách vytvořili několik slibných šancí, dlouho ale působili proti výborně chytajícímu Travajovi bezradně. Teprve při vyloučení Bičánka se prosadil Leška, který doklepl do sítě odražený kotouč po Galvasově střele.

Po slibném úvodu se Znojmo trápilo, zejména v koncovce uspěchaným akcím chyběl klid. Orli trestuhodně promarnili v závěrečné třetině při minutové přesilovce pět na tři možnost rozhodnout utkání. Obětavě bránící Zlín těžil z nepřesností soupeře v rozehrávce a s přehledem zvládl tuto kritickou situaci. Postupně se hostům při dvou přesilovkách nabídla možnost k vyrovnání. Když ale potřetí v zápase zasedl na trestnou lavici Bičánek, tak se podařilo v oslabení ujet Hamanovi, který v 52. minutě trefil tyč. Zlínu se podařilo vyrovnat až při power play, když 44 sekund před koncem obránce Hamrlík dělovkou od modré čáry prostřelil Trvaje.

Křečovitě hrající Znojmo nevyužilo při vyloučení Míky dvouminutovou přesilovku čtyři na tři. Přesně minutu před koncem prodloužení se nabídla stejná příležitost po faulu Švrčka i Zlínu, který se rovněž střelecky neprosadil. Ke slovu tak přišly trestná střílení, ve kterém se oběma týmům dařilo. Trvaje dvakrát překonal Leška, jednou Hamrlík. Biegl dvakrát kapituloval proti Eratovi, přelstil jej i Selingr a Bičánek.

Znojemští Orli - RI Okna Zlín 3:2 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Plášek (J. Svoboda), 18. R. Procházka (Štach, Tesařík), rozhodující nájezd Bičánek - 31. Leška (Galvas), 60. Hamrlík (Galvas, Kollár). Rozhodčí: Jeřábek - Čížek, Prchal. Vyloučení: 9:11. Využití: 1:1. Diváci: 2421.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Chvátal, Štach, Švrček, Mojžíš, Kotaška, J. Mrázek - Erat, R. Procházka, Selingr - J. Svoboda, Haman, Plášek - Demel, Meidl, M. Růžička - Kucharczyk, Čachotský, Beroun. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - Rachůnek, Záhorovský, Kollár - M. Pšurný, Balán, Kubiš - Ondráček, Rom. Vlach, Mokrejš - od 41. min. navíc F. Čech. Trenéři: Venera a Rost. Vlach.

Reklama

Související témata: