Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 4:2Podkrušnohorské derby vyhrál Litvínov, porazil Karlovy Vary 4:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Skladaný 0 : 1
21. Reichel 1 : 1
46. Černý 2 : 1
48. Lukeš 3 : 1
60. Kubinčák 4 : 1

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili v souboji extraligových tabulkových sousedů Karlovy Vary 4:2. Devětačtyřicáté podkrušnohorské derby, které bylo i reprízou čtvrtfinálového souboje z minulé sezóny, rozhodli domácí ve třetí třetině. Vývoj utkání otočily branky Jakuba Černého a Františka Lukeše.

Článek

Hosté vtrhli do zápasu s obrovskou chutí a hned po 20 vteřinách se řítil na domácího brankáře osamocený Kumstát, ale netrefil branku. Ve druhé minutě se už hosté mohli radovat z branky. Bílkovu střelu z pravého křídla ještě domácí brankář Hübl vyrazil, ale na Skladaného dorážku už nestačil. Rozhodčí Minář sice nejprve zkoumal video, zda útočící hráč nestál v brankovišti, ale po krátké poradě s videorozhodčím, gól uznal. Na konci prvního dějství se snažili domácí vyrovnat, první lajna si vytvořila řadu příležitostí, ale kýženého gólu se domácí nedočkali.

To, co se nepovedlo domácím v závěru prvního dějství, se jim podařilo na začátku druhé třetiny. Ve 21. minutě se ocitl Kubinčák sám před Mensatorem, klička do bekhendu se mu nepovedla, ale volný puk do branky doklepl kapitán Reichel. Ve druhé třetině se hrálo nahoru dolů. Ve 24. minutě se řítil na domácího brankáře Zucker, ale trefil pouze dobře postaveného Hübla. Ve 29. minutě křížnou přihrávkou našel Lukeš Reichla, jeho střelu z první však Mensator vykopl levým betonem. O pár vteřin později jel na litvínovského brankáře Košťál, ale puk mu sjel z hole a skončil těsně vedle tyčky.

Ve třetím dějství se ve 45. minutě radovali po nenápadné akci hosté. Kristek si vybruslil od mantinelu nikým nehlídaný a prostřelil Hübla mezi betony. Ve 46. minutě hráli domácí přesilovku, kterou po devíti vteřinách využil střelou z pravého křídla nad Mensatorovu lapačku Černý. O dvě minuty později se domácí dostali do vedení. Lukeš propálil Mensatora tvrdou ranou nad lapačku od modré čáry. V 59. minutě se řítil sám od půlky hřiště Viktor Hübl, ale trefil pouze tyč. Následně si vzali hosté oddechový čas a odvolali brankáře. Vyrovnat se jim ale nepodařilo, naopak dvanáct vteřin před koncem vysunul Reichel Kubinčáka, který uzavřel skóre.

Litvínov - Energie Karlovy Vary 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 21. Reichel (Kubinčák, Šlégr), 46. J. Černý (Kroupa), 48. Lukeš (Šlégr), 60. Kubinčák (Reichel) - 2. Skladaný (Bílek), 45. Kristek (Melenovský). Rozhodčí: Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 5225.
Litvínov: J. Hübl ml. - Walter, Šlégr, Kroupa, Skuhrovec, Punčochář, Kubát, Vobořil, Švarný - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Černý, Branda, Jenáček - Jánský, V. Hübl, Trávníček - Bahenský, Rindoš, Mach. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Karlovy Vary: Mensator - Řezníček, Dobroň, Duben, Grof, Jiří Hanzlík, Němecm Mudroch, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Bílek, Skladaný, Hluchý - Zucker, Kuběna, Dej. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články