Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 4:2Liberec podruhé za sebou vyhrál, zdolal Mladou Boleslav 4:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Pletka 1 : 0
33. Nedorost 2 : 0
36. Pšurný 2 : 1
38. Podkonický 3 : 1
47. Král 3 : 2
60. Pletka 4 : 2

LIBEREC

Hokejisté Liberce zdolali v dnešním utkání 5. kola extraligy nováčka z Mladé Boleslavi 4:2 a po nepodařeném startu do sezóny oslavili druhou výhru za sebou. Fanoušci Bílých Tygrů se tak v třetím domácím utkání radovali z prvních bodů. Gólem a třemi asistencemi se o to postaral slovenský útočník Andrej Podkonický. Mladá Boleslav na svůj první zisk v sezóně stále čeká.

Článek

Nováček extraligy nastoupil poprvé už s doléčeným kapitánem Králem, Bílí Tygři postrádali nadále útočníky Víška, Pabišku a nově Kašpaříka, díle pak obránce Moravce i gólmana Hniličku. Severočeši vstoupili do utkání s chutí. Klimentovu šanci ještě kryl gólman Šindelář, ale při následném Jindrově vyloučení se už prosadil Pletka. První možnost ještě nevyužil, ale po Podkonického práci před brankou na konci třetí minuty zakončoval do odkryté branky.

Vzápětí se řítil na mladoboleslavského gólmana Šachl, ale neuspěl. V 9. minutě se ocitl po Bartovičově akci sám před Šindelářem obránce Zíb, ale blafák mu nevyšel. Fikrta vyzkoušel až v polovině utkání Boháč, další šanci Liberce pak nevyužil Jiruš. Hosté pak měli dvě početní výhody, ale potvrdili, že se jim v nich zatím nedaří. Největší potíže nadělal Fikrtovi tvrdou ránou od modré čáry Marušák.

Středočeši byli v úvodu druhé části nebezpečnější, ale nemohli překonat libereckého gólmana. Po kombinaci s Čechem se před ním ocitl sám Barinka, ale nevyrovnal, stejně jako při své další šanci vzápětí. Při náporu druhé formace hostů se neprosadil ani Pšurný. Aktivitu Mladé Boleslavi utlumilo Jindrovo vyloučení, ale po něm se dostal sám před Fikrta zase Eiselt, s blafákem do bekhendu na libereckého hrdinu však nevyzrál.

Na druhé straně nebezpečně nahodil puk Harant a v 33. minutě už po Podkonického asistenci z levého kruhu pro vhazování zvýšil Nedorost. Vzápětí pomohla hostům po Klimentově bekhendové střele tyč a v 36. minutě snížil v závaru před libereckou brankou Pšurný. Potom ale minul v dobré pozici Tomas a Liberec po přečíslení zvýšil - po Zíbově přihrávce Podkonický zamířil přesně nad Šindelářovu lapačku.

Do závěrečné části nastoupil do hostující branky Chábera, kterého ve 46. minutě při šanci Podkonického zastoupil na brankové čáře Brňák. Nováček, který první čtyři kola prohrál shodně o gól, opět prokázal bojovnost a Král úspěšnou dorážkou oslavil svůj comeback do nejvyšší soutěže po dvou letech. Při Čechově vyloučení nevyužili příležitosti Pletka a Nedorost, ale nováček opět na body opět nedosáhl. Při Modrého trestu naopak zahrozil v oslabení Bartovič, další možnost na pojistku ještě nevyužil při plném počtu hráčů na ledě Pletka, ale v power play 39 sekund před koncem už svou druhou trefou v utkání dovršil výsledek.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Pletka (Podkonický), 33. V. Nedorost (Podkonický, Jiruš), 38. Podkonický (Zíb), 60. Pletka (Podkonický) - 36. R. Pšurný, 47. Král (Kočí). Rozhodčí: R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 6212.
Liberec: Fikrt - Žabka, Jiruš, Zíb, Modrý, Harant (10.- 20. Hunkes), Jareš - V. Nedorost, Podkonický, Pletka - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Plodek, S. Procházka. Trenéři: Gregor, Čermák a Kapoun.
Mladá Boleslav: Šindelář (41. Chábera) - Marušák, Kočí, Posmyk, Brňák, Holub, Jindra, Bauer - Štrba, Král, Handlovský - P. Barinka, M. Čech, R. Pšurný - Benda, T. Sýkora, Tomas - Kubeš, Boháč, Eiselt. Trenéři: Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec