Hlavní obsah

Lašák: Odchod do Ruska? Absolutní nesmysl!

KLADNO

Angažmá v Kontinentální lize, kde ruské kluby platí svým hvězdám obrovské peníze? Na tuhle myšlenku u Jána Lašáka úplně zapomeňte. Slovenský brankář nemá ani náznakem v úmyslu opustit Pardubice, kde má ještě pro další sezóny platný kontrakt. V rozhovoru pro Sport.cz nad spekulacemi ruských médií, podle kterých si jej vytipovalo jako novou posilu Dynamo Riga, jen nevěřícně kroutil hlavou.

Článek

V ruských médiích se objevily zprávy, že byste mohl odejít během sezóny do Ruska. Co o tom můžete říci?

Nesmysl! Všecko to jsou nesmysly. Tyhle hlouposti vůbec nemá cenu rozebírat. To jsou věci, které se vůbec nezakládají na pravdě a jdou mimo mně.

Ani nejste v kontaktu s trenérem Šuplerem, který ještě nedávno vedl slovenskou reprezentaci, a nyní je koučem Dynama Riga?

Absolutně ne! Vůbec! Já jsem hráč Pardubic a tam také zůstanu. Jedině, že by mne klub prodal, ale to už neovlivním.

Poslední zápas v Kladně se vám moc nevydařil, už po dvou třetinách jste inkasovali  čtyři góly.  

Domácí měli především štěstí. Ale je třeba uznat, že byli lepší, i když první třetina se více vyvedla nám. Měli jsme dobrý vstup do zápasu

V čem to bylo, že se Kladnu podařilo být tak produktivní?

I Kladenští musí uznat, že tři z těch čtyř gólů, které mi dali, byly velkým dílem náhody. Ale samozřejmě k tomu, abyste měli štěstí, mu musíte jít naproti. Jak v životě, tak v hokeji.

Především druhý gól padl po trochu kuriózní situaci...

To byla střela, do které dal náš bek hokejku, od ní se to odrazilo nahoru a pak najednou puk dopadl do brány. A třetí gól zase padl po nešťastné teči od naší brusle do úplně druhé strany branky, než byla střela myšlena. A čtvrtý gól zase - hráč trefí puk špičkou hokejky, ten vyletí do vzduchu a padne do brány... Smůla.

Během zápasu vámi trochu cloumaly emoce a byl jste z obránců docela zoufalý...

V jednu chvíli už jsem byl na obránce hodně naštvaný. Ale spíš to už byla taková bezmoc, protože dostat tolik gólů z tolika smolných situací... To se nestává často.

Pak jste si také vyříkával něco s rozhodčím. O co šlo?

Protože nás vyloučil za sekání do betonů a ten samý faul ze strany domácích za chvíli nepotrestal. Ale on to potom sám přiznal. Říkal, že to měl odpískat, že to byla jeho chyba. Samozřejmě to nic neřeší, on je taky jenom člověk.

Do poslední třetiny už nastoupil Martin Růžička, chtěl jste sám opustit branku?

Ne, ne. To bylo rozhodnutí trenérů. Já se postavil už po třetím a čtvrtém gólu a byl jsem připravený střídat, ale trenér se tak rozhodl až po druhé třetině.

Reklama

Související témata: