Hlavní obsah

Karlovy Vary - Slavia 2:3Duel plný zvratů zvládla v Karlových Varech Slavia a drží neporazitelnost

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Jelínek 0 : 1
42. Melenovský 1 : 1
51. Kumstát 2 : 1
55. Hruška 2 : 2
57. Červenka 2 : 3

KARLOVY VARY

Reprízu loňského finále hokejové O2 extraligy na ledě Karlových Varů zvládla v neděli lépe Slavia, které vyhrála na západě Čech 3:2. V zápasu plném zvratů, v němž nejprve vedli hosté, Karlovarští otočili, ale Pražané brankami Hrušky a Červenky poslali tři body na konto Slavie. Sešívaní tak ani na pošesté nepřičuchli k pocitu porážky.

Článek

První velkou šanci si v repríze loňského finále vypracovala Slavia, když v 10. minutě vychytal Josefa Beránka skvělým rozklekem Lukáš Mensator. V zápětí se do protiútoku řítil Václav Skuhravý. Střelou nad pravý beton překonal hostujícího gólmana, po konzultaci s videorozhodčím však hlavní sudí branku neuznal.

Úvod druhé části patřil sešívaným. Roman Červenka se prodral až před Mensatora, kde přistrčil na osamoceného Bednáře, ale hostující forvard trefil jen boční síťku. Z protiútoku kontrovala Energie únikem Procházky, domácí útočník blafák do bekhendu nedotáhnul do konce.

Další nájezd na Svobodu nevyužil František Skladaný ve 25. minutě, a tak se potvrdilo pořekadlo „Nedáš, dostaneš“. Nekompromisním blafákem otevřel skóre Petr Jelínek. Odpovědět mohli domácí ve 26. minutě, před brankovištěm měl však karlovarský útočník málo prostoru a Svoboda puk ukryl ve výstroji.

Domácí tým ožil

Aktivita domácích byla odměněna hned ve druhé minutě třetí části. V přesilové hře Procházkovu střelu Svoboda vyrazil před sebe a Radek Melenovský dorazil puk do odkryté klece. Domácí tým ožil a v další šanci se ocitl na hranici brankoviště Petr Mudroch, ale jeho pokus po ledě Svoboda zneškodnil betonem.

Melenovský byl při chuti a po individuální akci Procházky se dostal k dorážce, s níž měl Svoboda plné ruce a nohy práce. Puk však za svá záda nepustil. O dvě minuty později mohl dostat svůj tým do vedení Vítězslav Bílek, ale v bezprostřední blízkosti slávistického brankáře nepropálil. "Svoboda chytal famózně a byl to právě on, díky němuž vděčíme za tři body," vysekl poklonu asistent slávistického kouče Jiří Kalous.

Na druhé straně mohl potrestat chybu domácí obrany David Hruška. Po křížné přihrávce přes brankoviště sice Hruška gólmana Mensatora překonal, ale puk prosvištěl mimo tři tyče. Přesně naopak zamířil devět minut před koncem Petr Kumstát a poslal Energii do vedení. Domácí se však neradovali dlouho. Početní výhodu Slavie Hruška přetavil ve vyrovnání po dvojnásobné dorážce za bezmocného Mensatora.

Obrat tři minuty před koncem

Famózní obrat dovršila Slavia tři minuty před koncem. Bednář šikovně přistrčil puk na volného Romana Červenku, pro něhož nebyl problém rozsvítit červené světlo za domácí svatyní. Ani přes enormní domácí snahu Západočeši hostující tvrz nepřekonali, a Slavia si tak odvezla z Karlových Varů výhru 3:2.

"Hlavně mne mrzí naše hrubé chyby, kterými jsme hostům darovali výhru," litoval po duelu domácí lodivod Josef Paleček. "Tlačili jsem se do brány, stříleli, ale bohužel to tam nechce a nechce padat," mrzelo domácího trenéra. "Aspoň bod jsme si zasloužili," dodal.

Energie Karlovy Vary - Slavia Praha 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 42. Melenovský (Milan Procházka), 51. Kumstát (Řezníček, Skuhravý) - 25. Jelínek (Růžička), 55. D. Hruška (Beránek), 57. Červenka (Bednář, Doležal). Rozhodčí: Šír - Čížek, Kis. Vyloučení: 4:4, navíc Řezníček (K. Vary) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 3380.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Duben, Grof, Řezníček, Němec, Mudroch, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Hluchý, Skladaný, Bílek - Zucker, Kuběna, Dej. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Martinka, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Doležal - P. Jelínek, V. Růžička ml., Tomica - Sklenář, Borovanský, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: