Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 4:1Hadamczikovi taktika vyšla, takže Plzeň poprvé padla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Ujčík 1 : 0
24. Stehlík 2 : 0
31. Burger 3 : 0
33. Svačina 4 : 0
54. Vampola 4 : 1

OSTRAVA

Plzeň poprvé padla. Její šňůra pěti utkání v řadě s plným bodovým ziskem byla přeťata ve Vítkovicích. Hadamczikův tým to dokázal výtečným výkonem a splněním dvou úkolů. Útok Treille-Hruška-Krenželok skvěle ubránil excelentní první plzeňskou řadu Fabuš-Straka-Vlasák, která v předešlých pěti kolech nastřílela 14 gólů a nasbírala 25 bodů.

Článek

Však to Viktor Ujčík, střelec první vítkovické branky, potvrdil. „Vyhráli jsme, protože nás podržel brankář a skvělou práci odvedla checking-line, nasazena na obávaný první Strakův útok.“

Úlohu psů obranářů dostal útok Radima Hrušky. „Josef Straka se vrátil po dlouhých letech v NHL a hraje skvěle. My jsme dobře věděli, že nás čeká pořádná šichta, vždyť jeho útok vstřelil v prvních pěti kolech více gólů než celé naše mužstvo,“ vykládal Hruška.

Základní úkol měl jeho útok tento: dva útočníci napadat vysoko ve středním pásmu, jeden z útočníků hlídat prostor mezi beky. „Jsem rád, že jsme obstáli proti tak skvělým hokejistům jako Straka, Vlasák a Fabuš nepochybně jsou,“ hřálo Hrušku i jeho křídla Treilleho a Krenželoka.

Tah trenéra Hadamczika s checking-line dokonale vyšel. Strakova formace si poprvé v sezoně ani nebrnkla. „Byli jsme nějací zatavení. Celému mužstvo chyběl pohyb,“ posteskl si Tomáš Vlasák, levé křídlo plzeňského prvního útoku.

„Po prvním střídání jsme zjistili, že na nás budou hrát kluci se speciálním úkolem. Byli dobří, ale my jsme jim to hodně ulehčili. Kdybychom měli takový pohyb jako v minulých zápasech, měli bychom to jednodušší. Musíme se rychle oklepat a jít dál,“ zamyslel se Vlasák.

Druhá přednost domácích spočívala v přesilovkách. Využili je ke vstřelení prvních dvou branek. „Dvě využité přesilovky nám hodně pomohly, hráli jsme velmi dobře takticky,“ kvitoval Kamil Konečný, asistent trenéra Vítkovic. „Chléb se lámal ve druhé třetině, když jsme nevyužili přesilovku a domácí nám vzápětí dali třetí gól. Zápas nám nevyšel, ale já chci poděkovat týmu za výkony v pěti předešlých kolech,“ glosoval prohru asistent Západočechů Milan Razým.

Vítkovice byly neustále v tlaku a když ve 33. minutě už vedly 4:0, sklízely bouřlivé ovace nadšené ČEZ Arény a až do konce měly zápas pod kontrolou.

Vítkovice Steel - Lasselsberger Plzeň 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Ujčík (Šimíček), 24. Stehlík (Petrovický), 31. Burger (Krenželok), 33. Svačina (Ujčík, Šimíček) - 54. Vampola (S. Hudec). Rozhodčí: Jeřábek - Chytil, Bryška. Vyloučení: 9:12. Využití: 2:0. Diváci: 5231.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Stehlík, Krstev, Trnka, Kuboš, Ovčačík - Treille, R. Hruška, Krenželok - Petrovický, Burger, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Korhoň, Roman, Klimek. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Plzeň: Málek (34. Altrichter) - Benák, Dresler, Čakajík, S. Hudec, Zápotočný, Pácal, Martinec - Fabuš (41. Kubica), M. Straka, Vlasák - Důras, Kracík, Matějovský - Dvořák, Šindel, Adamský - Kubalík, Vampola, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: