Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 5:4Pardubice vedly 5:2, ale nakonec se na výhru s Třincem nadřely

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kolář 1 : 0
12. Květoň 1 : 1
17. Pivko 2 : 1
21. Martynek 2 : 2
29. Pucher 3 : 2
30. Kolář 4 : 2
37. Koukal 5 : 2
50. Gureň 5 : 3
51. Polanský 5 : 4

PARDUBICE

Pardubičtí hokejisté v šestém extraligovém kole zaznamenali svou druhou výhru v novém ročníku nejvyšší soutěže, když porazili Třinec 5:4. Po dvou třetinách byl však stav 5:2 pro domácí, kteří se v závěru museli o výsledek strachovat. Dvakrát se trefil Jan Kolář, tři kanadské body za trojici přihrávek zaznamenal domácí obránce David Havíř. Oba týmy proměnily tři z nabídnutých početních výhod.

Článek

Začátek duelu byl trochu ospalejší a tempo se zrychlilo až po úvodní trefě Koláře z osmé minuty. Chvíli na to měli hosté na 70 sekund výhodu hry v pěti proti třem, tu ale nevyužili. Slezané se tak trefili až v následné hře v pěti na obou stranách, když nedůraznost domácí obrany potrestal Květoň. Východočechy však vrátil do vedení v závěru prvního dějství Libor Pivko v přesilovce pět na tři.

Do druhé třetiny sice lépe vstoupili Oceláři, kteří zásluhou Martynka srovnali krok, jinak však byli aktivnější domácí hokejisté. Třinec hrozil jen z brejků, blízko gólu byl ve 25. minutě Balej, ale v jasné šanci jej vyrážečkou vychytal gólman Východočechů Lašák.

Vývoj zápasu hodně ovlivnila polovina střetnutí. Nejprve se ve 28. minutě sólem přes celé kluziště ve svém prvním domácím utkání po operaci kolena trefil Pucher při hře čtyři na čtyři, aby jej o minutu později napodobil při přesilovce Koukal, jenž dorazil Nakládalovu střelu od modré.

Pátý úspěšný zásah do třinecké branky přidal ve 37. minutě Koukal, i on se trefil v přesilovce, když usměrnil Havířovu střelu od modré, kterou Čechmánek vyrazil pouze před sebe. Vše tak za stavu 5:2 vypadalo na poklidné vítězství domácích.

Jenže třetí třetina a dvě slepené branky Ocelářů utkání neskonale zdramatizovaly. Ve 50. minutě využil přesilovku pět na tři obránce Gureň, o chvíli později se při následné převaze jednoho muže v poli trefil Polanský a rozdíl ve skóre byl již pouze jednobrankový.

Závěrečný nápor Ocelářů však zbrzdila dvojice vyloučení v závěrečné pětiminutovce, hosté se sice v poslední půlminutě dostali ke hře bez brankáře, ale Východočeši poctivou hrou nakonec těsnou výhru udrželi.

Moeller Pardubice - Oceláři Třinec 5:4 (2:1, 3:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. Kolář, 17. Pivko (Čáslava), 29. Pucher (Havíř), 30. Kolář (Nakládal, Havíř), 37. Koukal (Havíř) - 12. D. Květoň (Peterek, Sekeráš), 21. Martynek (D. Květoň), 50. Gureň, 51. Polanský. Rozhodčí: Polák - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 11:10, navíc Snopek - Polanský oba 10 min. Využití: 3:3. Diváci: 7615.
Pardubice: Lašák - Čáslava, Píša, Štrbák, Snopek, Havíř, Nakládal, Zukal, Šeda - Pivko, Divíšek, Ondřej - Somík, Pucher, Cetkovský - Starý, Koukal, Kolář - Rákos, Radil, Tvrdík. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Třinec: Čechmánek - Andersons, Sekeráš, Lojek, Malec, Gureň, Výtisk, Rangl, Kania - Tomík, D. Moravec, Pavelek - D. Květoň, Peterek, Martynek - Balej, Polanský, Kováčik - Hampl, Vrba, Hašek. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Reklama

Související témata: