Hlavní obsah

Č.Budějovice - Kladno 4:2Jihočeši dokonale otočili zápas s Kladnem a vyhráli 4:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Tomajko 0 : 1
13. Hájek 0 : 2
16. Poživil 1 : 2
33. Toman 2 : 2
52. Kůrka 3 : 2
57. Huml 4 : 2

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic se v šestém kole extraligy dočkali první výhry v domácím prostředí, když porazili Kladno 4:2, přestože prohrávali ve 13. minutě již 0:2. Výhra v Budvar aréně však přišla až na čtvrtý pokus po předchozích porážkách se Slavií, Vítkovicemi a Litvínovem. O obrat se nejvíce zasloužili útočníci Tomáš Kůrka s Ivanem Humlem, kteří si připsali po gólu a asistenci.

Článek

Bez kapitána Sailera, kterého trápí třísla, ale již s uzdraveným Kotrlou a také brankářem Turkem, odstartovali domácí další pokus o nápravu pošramocené reputace a také debaklu 4:9 z Plzně hodně nešťastně. První pětka špatně pokryla rychle bruslící Středočechy, jimž stačilo 48 vteřin k otevření skóre. Růžička nahodil puk do pásma, následnou střelu Frolíka gólman Turek stěží vyrazil a Tomajko pohodlně doklepával do odkryté klece.

O chvíli později na protější straně naopak Sičák v přesilovce netrefil odkrytou branku Kladna. Strážce budějovické svatyně poté zmařil příležitosti Kally a bekhendem střílejícího Stielera, ale v následujícím oslabení tří proti pěti nestačil zareagovat na střelu Hájka od modré čáry a hosté se podruhé radovali.

Bokrošovi svěřenci ztráceli puky, vázla jim rozehrávka, přesto se vrátili do hry při vyloučení Nádašdiho, kdy nejprve Veselý trefil tyčku a najíždějící Poživil vzápětí prostřelil Kopřivu. O vyrovnání před první sirénou se ještě pokoušeli Mertl a Vak, šanci měl také kladenský Čurilla, ale skóre se již neměnilo.

Prostřední dějství bylo oboustranně opatrnější, hosté mohli přidat gólovou pojistku během 97 vteřin dlouhé přesilovky 5:3, budějovickou tvrz však obléhali bez úspěchu. Sotva se utkání přehouplo do druhé poloviny, využil Huml nedorozumění mezi kladenskými hráči, se snadno získaným kotoučem se protáhl po pravé straně do útočného pásma, přes obránce nahrál sprintujícímu Tomanovi a ten ranou z voleje vyrovnal.

V rychlém sledu pak šli za katr tři kladenští hříšníci, oslabení tří proti pěti z pohledu hostí trvalo nekonečně dlouho, ale Jihočechům chyběl důraz i větší střelecká jistota k tomu, aby nastalou situaci využili.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji hosté. Z prostoru mezi kruhy pálil Tomajko, střelu však svým tělem obětavě zastavil padají Frolo. Brzy na to Tenkrát prokličkoval s pukem až před Turka, ale skóroval nedokázal. Před brankářem Kopřivou pak chyboval jeho spoluhráč Pavlas, domácí štírek Hřebejk však neměl dost klidu k zakončení.

V 52. minutě rozhodčí signalizoval vyloučení kladenského hráče, Kůrka využil chvilkové ztráty koncentrace hostujícího týmu, bleskově se protáhl po levém křídle a střelou po ledě potřetí poslal puk za záda překvapeného Kopřivy. Necelé čtyři minuty před koncem padlo rozhodnutí. Nejlepší hráč zápasu Huml vyhrál buly po Turkově levici, puk se dostal k Dudovi, jenž přesně našel na levém křídle Kůrku, dvojice Kůrka - Huml se řítila na samotného beka Nádašdiho a Humlovo zakončení bylo přesné. Kladenští už se nezmohli ani na hru bez brankáře.

Mountfield České Budějovice - Geus Okna Kladno 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. L. Poživil (Veselý), 33. Toman (Huml), 52. Kůrka (Toman), 57. Huml (Kůrka, Duda) - 1. Tomajko (Frolík), 13. Hájek (Kalla). Rozhodčí: Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6, navíc Frolo (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4906.
České Budějovice: Turek - L. Poživil, Gřegořek, Sičák, Toman, Frolo, Vydarený, Mucha - M. Hudec, Vak, Veselý - Kůrka, Huml, Duda - Gulaš, Šimánek, Kotrla - Hřebejk, Mertl, L. Květoň. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Růžička, Šmach, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Frolík, Tomajko - Tenkrát, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: