Hlavní obsah

Dopitovy zkušenosti nám chybí, přiznává znojemský brankář Trvaj

PRAHA

V nedělním utkání na ledě Sparty byl Jiří Trvaj jednoznačně nejlepším mužem Znojemských Orlů. Svými někdy až těžko uvěřitelnými zákroky celý zápas deptal sparťanské střelce. I přesto ale Rulíkova družina odjížděla z hlavního města z prázdnou. Na dvě přesilovkové trefy byl i Trvaj krátký. „Škoda, že jsme neudrželi alespoň remízu,“ povzdychl si po zápase čtyřiatřicetiletý gólman.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankář hokejistů Znojma Jiří Trvaj

Článek

Orli působili na ledě Pražanů zejména v úvodním dějstvím pasivním dojmem a za přijatelný výsledek děkovali především svému gólmanovi. Jeho největší chvíle přišla v polovině druhé třetiny za nerozhodného stavu 1:1. Sparta hrála více než minutu v dvojnásobné početní výhodě a Moravany celou dobu svírala v obranném pásmu. Nejblíže gólu byl David Výborný, z bezprostřední blízkosti ale místo odkryté branky trefil jen Trvajovu lapačku. „David měl při dorážce prázdnou bránu, zvedl to ale málo a trefil mi to přímo do lapačky. Stálo při mě štěstí,“ tvrdil Trvaj po zápase pro Sport.cz možná trochu skromně.

Přesto se Sparťané nakonec z druhé, nakonec i vítězné, branky radovali. Ve 48. minutě prošla Trvajovi Černoškova nenápadná střela mezi betony. Gólmanovi úlohu ztížil vlastní obránce Lubomír Štach, přes kterého prakticky nic neviděl. „Černošek vystřelil našemu obránci mezi nohy. Já jsem neviděl vůbec nic, ani jsem nestačil zareagovat. Respektive jsem zareagoval pozdě,“ popisoval Trvaj rozhodující moment.

Stejně viděl situaci i Marek Černošek. „Podle jeho reakce si myslím, že neviděl vůbec nic. Nestačil ani sklapnout betony. Byl to šťastný gól,“ reagoval na dotaz Sport.cz šťastný střelec. Nešťastná inkasovaná branka se už po zápase v kabině Orlů víc nerozebírala. „Už jsme se k tomu nevraceli. S tím už stejně nic neuděláme. On (Štach) ví, že tam jel špatně, že jsem vůbec nic neviděl. Měl udělat něco jiného, aby puk na branku neprošel. Třeba i padnout na led,“ tvrdil Trvaj.

Znojmo se na Spartě představilo bez svého lídra Jiřího Dopity, kterého trápí zranění. I Jiří Trvaj přiznal, že devětatřicetiletý centr Orlům citelně scházel. „Jeho zkušenosti nám chybí. Hlavně při přesilovkách, kde to chce trochu víc klidu.“ Znojmo je tak po šesti kolech s pěti získanými body na průběžném jedenáctém místě. Má ale odehráno o jedno utkání méně. Trvaj nad vstupem do sezóny nijak nejásá. „Určitě jsme si přáli, aby to bylo lepší,“ zakončil.

Reklama

Související témata: